Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αρχίατρος της Αγγλίας: «Απίστευτα μικρός» ο κίνδυνος από το εμβόλιο AstraZeneca «και τα οφέλη πολύ περισσότερα»

Αρχίατρος της Αγγλίας: «Απίστευτα μικρός» ο κίνδυνος από το εμβόλιο AstraZeneca «και τα οφέλη πολύ περισσότερα»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο πιθανός κίνδυνος από το εμβόλιο της AstraZeneca για την Covid-19 είναι «απίστευτα μικρός» και τα οφέλη είναι κατά πολύ περισσότερα, διαβεβαίωσε ο αρχίατρος της Αγγλίας σήμερα, αφού αναφέρθηκαν πέντε περιπτώσεις σπάνιων εγκεφαλικών θρομβοεμβολών σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

«Αυτό που έχουμε εδώ (…) είναι ένας απίστευτα μικρός δυνητικός κίνδυνος και ακόμη και για αυτόν τον κίνδυνο, κανείς δεν είναι σίγουρος», είπε ο Κρις Γουίτι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Έτσι, έχουμε πέντε ανθρώπους, από τα 11 εκατομμύρια που έχουν λάβει το εμβόλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τώρα», συνέχισε, προσθέτοντας: «Αν κάποιος έχει αμφιβολίες για το εμβόλιο, ας σκεφθεί πόσο επικίνδυνη είναι η Covid».

Αναφερόμενος στις ακυρώσεις των ραντεβού για τους εμβολιασμούς, αφού ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες τους ανέστειλαν για προληπτικούς λόγους, ο Γουίτι είπε ότι ελάχιστοι ήταν εκείνοι που δεν εμφανίστηκαν για να εμβολιαστούν.

«Υπάρχουν ανεκδοτολογικές αναφορές, που είμαι σίγουρος ότι θα είναι ακριβείς, ότι σε ορισμένες περιοχές κάποιοι δεν εμφανίστηκαν αφού έμαθαν το νέο. Αλλά ο αριθμός εκείνων που το έκαναν αυτό ήταν πολύ μικρός», διαβεβαίωσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις