Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ασταμάτητος ο κορονοϊός στις ΗΠΑ: 1.200 θάνατοι και πάνω από 43.000 κρούσματα

ΗΠΑ

Δραματικό και το τελευταίο 24ωρο της πανδημίας στις ΗΠΑ. Ο κορονοϊός κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 1.199 ανθρώπους τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ για άλλη μια μέρα τα κρούσματα ήταν χιλιάδες.

Μέσα σε μια μέρα, στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 43.459 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τα 5,84 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, η οποία βασίζεται στα δεδομένα που ανακοινώνουν οι πολιτειακές υγειονομικές αρχές, έως σήμερα στις ΗΠΑ έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της Covid-19 συνολικά 179.725 άνθρωποι.

Click4more Ο κυκλώνας Λόρα απειλεί την Λουιζιάνα και το Τέξας – Ο κόσμος εγκαταλείπει τα σπίτια του

Ο απολογισμός αυτός ανακοινώθηκε την ημέρα που αποκαλύφθηκε ότι οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές κρίνουν πλέον ότι άνθρωποι που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα μόλυνσης από τον κορονοϊό αφού ήρθαν σε στενή επαφή με ασθενή, δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ, αντίθετα με ό,τι έλεγαν ως τώρα, χωρίς να εξηγούν ποιο είναι το στοιχείο που τις έκανε να αλλάξουν γνώμη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει πει επανειλημμένα ότι η χώρα δεν χρειάζεται να κάνει τόσα πολλά τεστ, παρότι αρκετοί ειδικοί έχουν την ακριβώς αντίθετη άποψη, ότι δηλαδή θα έπρεπε να γίνονται πολύ περισσότερα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πανδημία του κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 820.000 ανθρώπους ως αυτό το στάδιο. Μετά από αυτόν των ΗΠΑ, τους βαρύτερους απολογισμούς καταγράφουν η Βραζιλία (σχεδόν 118.000 θάνατοι), το Μεξικό (πάνω από 62.000) και η Ινδία (πάνω από 60.000).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις