Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ασύλληπτη τραγωδία στην Κολομβία! Τουλάχιστον 254 νεκροί από κατολίσθηση λάσπης – Συγκλονιστικές εικόνες

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί από την τεράστια κατολίσθηση λάσπης που έπληξε την Μοκόα, πρωτεύουσα της επαρχίας Πουτουμάγιο
– “Αυτός είναι ένας αριθμός που προκαλεί τεράστια θλίψη”, επισήμανε ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος
– Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό της Κολομβίας, άλλοι περίπου 400 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ 220 αγνοούνται ακόμη
– ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Ο εφιάλτης συνεχίζεται για τους Κολομβιανούς στην Μοκόα της επαρχίας Πουτουμάγιο. Με το πρώτο φως της ημέρας, τα σωστικά συνέργεια ανέσυραν 254 νεκρούς από την τεράστια κατολίσθηση λάσπης, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί. 

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό της Κολομβίας, άλλοι περίπου 400 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την κατολίσθηση λάσπης, ενώ 220 αγνοούνται ακόμη.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις οδήγησαν στην υπερχείλιση ποταμών και την κατολίσθηση που σάρωσε δεκαεπτά συνοικίες της πόλης, κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό και το Περού, καταστρέφοντας ολοσχερώς τρεις και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε άλλες 14.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο οποίος έφθασε στην πόλη για να συντονίσει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι κηρύσσει την πόλη σε κατάσταση “καταστροφής” για να επιταχυνθούν οι επιχειρήσεις αρωγής.

Η νύχτα που πέρασε ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τους κατοίκους, οι οποίοι είναι σε κατάσταση σοκ, τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί, και όσων έμειναν… όρθια, δεν έχουν ρεύμα και νερό. 

Οι εικόνες της ασύλληπτης τραγωδίας συγκλονίζουν…

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, COLOMBIA REPORTS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε