Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ατελείωτος εφιάλτης στις ΗΠΑ: Νέο θλιβερό ρεκόρ με 53.069 κρούσματα σε μια μέρα

Ατελείωτος εφιάλτης στις ΗΠΑ: Νέο θλιβερό ρεκόρ με 53.069 κρούσματα σε μια μέρα

Η φετινή 4η Ιουλίου, η Ημέρα Ανεξαρτησίας για τις ΗΠΑ δεν θα είναι σαν καμία άλλη στο παρελθόν. Γιατί θα γίνει σε μια χώρα «παγωμένη» από την τραγωδία που προκαλεί ο κορονοϊός. Ο μόνο που δεν το… καταλαβαίνει φαίνεται να είναι ο πρόεδρος της, Ντόναλντ Τραμπ…

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκε άλλο ένα ρεκόρ στις ΗΠΑ: εντοπίστηκαν, μόνο μέσα σε μια μέρα, 53.069 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (κορονοϊός), σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Click4more «Γονατίζει» την Φλόριντα ο κορονοϊός! Πάνω από 10.000 κρούσματα σε μια ημέρα

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 649 θάνατοι. Από την αρχή της πανδημίας, στις ΗΠΑ, τα κρούσματα είναι περισσότερα από 2,7 εκατομμύρια και 128.677 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή εξαιτίας της Covid-19 (ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός).

Την ώρα που σχεδόν 37 πολιτείες των ΗΠΑ «βλέπουν» τα κρούσματά τους να αυξάνονται δραματικά (μόνο 10.000 εντοπίστηκαν στη Φλόριντα σε μια μέρα) ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι τα πολλά κρούσματα είναι αποτέλεσμα των πολλών τεστ. Όχι των μέτρων που ΔΕΝ πήρε η κυβέρνησή του…

«Υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού επειδή τα τεστ είναι τόσα πολλά και τόσο καλά, μακράν περισσότερα και καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Αυτό είναι σπουδαίο νέο, αλλά ακόμα καλύτερο είναι ότι οι θάνατοι και ο ρυθμός θανάτων, μειώνονται. Επίσης, νεότεροι άνθρωποι, που μπορούν να γίνουν καλύτερα πιο εύκολα και πιο γρήγορα» έγραψε ο Τραμπ σε tweet του.

Υποχρεωτική η μάσκα στο Τέξας

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να πανηγυρίζει για τα καλύτερα και περισσότερα τεστ που έχουν οι ΗΠΑ, κάποιες πολιτείες αποφασίσουν να πάρουν και μέτρα. Όπως το Τέξας, που κάνει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους.

«Μπορούμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ανοιχτές και να αναπτύξουμε την οικονομία μας, έτσι ώστε οι Τεξανοί να μπορούν να συνεχίσουν να βιοπορίζονται, αλλά αυτό απαιτεί από τον καθένα μας να αναλάβει το ρόλο του για την προστασία του άλλου, που σημαίνει κάλυψη των προσώπων μας στους δημόσιους χώρους», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, σύμμαχος του Τραμπ.

Το διάταγμα που εκδόθηκε παραμονή του Σαββατοκύριακου του εορτασμού της Ημέρας Ανεξαρτησίας, δίνει επίσης στους τοπικούς αξιωματούχους την εξουσία να απαγορεύουν συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων σε εξωτερικούς χώρους.

Το Τέξας είναι από τις πολιτείες που άνοιξε εκ νέου την οικονομία του στις αρχές Μαΐου, μια πορεία επαναφοράς στην κανονικότητα που ανεστάλη όμως την περασμένη Πέμπτη.

Την περασμένη Παρασκευή, ο κυβερνήτης έδωσε επίσης εντολή τα μπαρ στην πολιτεία να κλείνουν το μεσημέρι και τα εστιατόρια να περιορίζουν τους καθήμενους στις αίθουσές τους στο 50% της χωρητικότητάς τους.

Το Τέξας έχει καταγράψει συνολικά τουλάχιστον 168.062 κρούσματα της Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις