Site icon NewsIT
15:49 Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Αυξήθηκαν κατά 6 τα θύματα του ηφαιστείου Μεράπι

Ακόμη έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νέα έκρηξη του ηφαιστείου Μεράπι στην Ιάβα της Ινδονησίας.

ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS

Οι εκρήξεις του ηφαιστείου τις εννέα τελευταίες ημέρες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 44 ανθρώπους και έχουν αναγκάσει περισσότερους από 75.000 να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται επίσης στην περιοχή, ψύχοντας τη λάβα που κυλάει μέσα σε χωριά που έχουν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους τους στις πλαγιές του ηφαιστείου κοντά στη Γιογκιακάρτα.

Ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, διευθυντής στην Εθνική Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών (BNPN), δήλωσε πως τα καταφύγια μεταφέρθηκαν σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την κορυφή, από τα 10 χλμ. που βρίσκονταν προηγουμένως, επειδή αυξάνει η ισχύς των εκρήξεων.

Το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας έχει αλλάξει τα δρομολόγια που ακολουθούν τα αεροπλάνα στην περιοχή ώστε να μένουν μακριά από το Μεράπι, δήλωσε ο εκπρόσωπος Μπαμπάνγκ Ερβάν, διευκρινίζοντας πάντως ότι τα αεροδρόμια στο Σόλο και τη Γιογκιακάρτα εξακολουθούν να λειτουργούν.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version