Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Αυστραλία: «Λέγομαι Κλίο» – Η συγκινητική στιγμή που οι αστυνομικοί βρήκαν την 4χρονη

Αυστραλία: «Λέγομαι Κλίο» – Η συγκινητική στιγμή που οι αστυνομικοί βρήκαν την 4χρονη
Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Στην αγκαλιά της μανούλας της βρίσκεται πλέον η 4χρονη Cleo Smith, το κοριτσάκι από την Αυστραλία που τα ίχνη του αγνοούνταν για 18 ολόκληρες ημέρες. Η εν λόγω υπόθεση αρπαγής αρχικά ξύπνησε οδυνηρές μνήμες από την προ ετών εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν στην Πορτογαλία. 

Η υπόθεση όμως της 4χρονης Cleo Smith είχε αίσιο τέλος, καθώς το μεσημέρι της Τρίτης εντοπίστηκε κλειδωμένη σπίτι στο Κάρναρβον της δυτικής Αυστραλίας. Οι αρχές έχουν συλλάβει έναν 36χρονο, ο οποίος – σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ – δεν φέρεται να σχετίζεται με την οικογένεια του παιδιού. 

Η εξαφάνιση της μικρής Cleo είχε συγκλονίσει την Αυστραλία και οι αρχές την αναζητούσαν για 18 ολόκληρες μέρες. Το βράδυ της Τρίτης (2/11), υπήρχε μια πληροφορία για ένα ύποπτο αυτοκίνητο στο Κάρναρβον και έτσι οι Αρχές έφτασαν ίχνη του μικρού παιδιού. 

Μόλις οι αστυνομικοί εντόπισαν το 4χρονο κοριτσάκι, ένας αστυνομικός το πήρε στην αγκαλιά του και τι ρώτησε: «Πώς σε λένε;». Χρειάστηκε να την ρωτήσει τρεις φορές, μέχρι το παιδάκι να του απαντήσει. 

«Πώς σε λένε γλυκιά μου;» την ρώτησε ο αστυνομικός. «Λέγομαι Κλίο», είπε η μικρούλα με τρεμάμενη φωνούλα. 

Ακούστε εδώ:

Η μικρή Cleo Smith είχε εξαφανιστεί στις 16 Οκτωβρίου από ένα απομακρυσμένο camping της Αυστραλίας, όπου είχε κατασκηνώσει μαζί με την οικογένειά της. Η μητέρα της είχε δηλώσει ότι το πρωινό της 16ης Οκτωβρίου ανακάλυψε τη σκηνή ανοιχτή και το παιδί έλειπε μαζί με τον υπνόσακό του.

Στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό της μικρής και υπό το φόβο ότι απήχθη, οι αυστραλιανές αρχές προσέφεραν ένα εκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας (644.000 ευρώ) ως αμοιβή σε όποιον διέθετε πληροφορίες. 

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις