Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αυστρία: Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού απέτρεψε 2.200 θανάτους

Αυστρία: Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού απέτρεψε 2.200 θανάτους

Μέχρι τέλος Ιουλίου ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού απέτρεψε σχεδόν 2.200 θανάτους στην Αυστρία. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας στη Βιέννη.

Σημειώνεται πως το υπουργείο κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα με τη βοήθεια μοντέλων, τα οποία έδειξαν, παράλληλα, ότι τουλάχιστον 5.800 άνθρωποι θα κατέληγαν στο νοσοκομείο αν δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Βάσει του μοντέλου, οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η πανδημία του κορονοϊού θα είχε στοιχίσει 2.177 επιπλέον θανάτους χωρίς τον εμβολιασμό, ενώ επιπλέον 2.278 άνθρωποι θα έπρεπε να νοσηλευτούν σε πρόσθετες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας – κατά δύο τρίτα περισσότεροι από τους 3.500 ασθενείς που πράγματι κατέληξαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον υπολογισμό βάσει του μοντέλου, ο εμβολιασμός έσωσε συνολικά 5.789 ανθρώπους από νοσοκομειακή περίθαλψη.

Όπως τονίζει ο Γκέραλντ Λόακερ, ο εκπρόσωπος για θέματα Υγείας του κόμματος της αντιπολίτευσης NEOS, το οποίο είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή, αυτοί οι υπολογισμοί που ανακοίνωσε τώρα το Υπουργείο Υγείας δείχνουν για άλλη μια φορά πόσο καλά λειτουργούν τα εμβόλια κατά της Covid-19.

Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πρασίνων να κάνει περισσότερα για υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη και ταυτόχρονα επέκρινε τη χαμηλή κάλυψη εμβολιασμού στην Αυστρία σε σύγκριση με τη Δυτική Ευρώπη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις