Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αυστρία: Τέλος οι υφασμάτινες μάσκες – Υποχρεωτικές οι FFP2

Αυστρία: Τέλος οι υφασμάτινες μάσκες – Υποχρεωτικές οι FFP2

Οι Αυστριακοί αντικατέστησαν σήμερα τις υφασμάτινες μάσκες τους με μάσκες προστασίας προσώπου FFP2, οι οποίες είναι πλέον υποχρεωτικές για τους άνω των 14 ετών στις μεταφορές, τα καταστήματα, τους χώρους παροχής υπηρεσιών και τα ιατρεία.

Οι πολίτες πρέπει πλέον να φορούν αυτές τις μάσκες, που μπλοκάρουν το 94% των πιο λεπτών σωματιδίων (γύρω στο 0,6 μικρόμετρο), στα λεωφορεία, τα τραμ, τα τρένα και το μετρό. Το μέτρο εφαρμόζεται επίσης στα σούπερ-μάρκετ και στους χώρους παροχής υπηρεσιών, όπως στα πάρκινγκ και στους επαγγελματίες της υγείας.

Οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι σε αποθήκες, καθώς και τα στελέχη των δημόσιων υπηρεσιών, που έρχονται σε επαφή με τον πληθυσμό, πρέπει επίσης συμμορφωθούν με το νέο μέτρο στους χώρους εργασίας τους, εφόσον δεν μπορούν να τηρήσουν απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους.

Εξαιρούνται οι έγκυες και τα πρόσωπα που έχουν ιατρικούς λόγους, όπως και όσοι δέχονται να υποβάλλονται σε τακτικά τεστ διάγνωσης του κορονοϊού.

Παρά το τρίτο lockdown, που τέθηκε σε ισχύ μετά τα Χριστούγεννα και έχει παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, ο αριθμός των μολύνσεων δεν μειώνεται σ’ αυτή τη χώρα των 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τα νέα κρούσματα σ’ ένα 24ωρο βρίσκονται γύρω στα 130 ανά 100.000 κατοίκους. Η κυβέρνηση έχει θέσει στόχο να μην υπερβαίνουν τα 50.

Τα σχολεία, τα μουσεία, οι αίθουσες αθλητισμού, οι κινηματογράφοι και τα καταστήματα που δεν πωλούν ήδη πρώτης ανάγκης παραμένουν κλειστά και οι κάτοικοι καλούνται να περιορίσουν στο μέγιστο τις επαφές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις