Κόσμος

Αυτά συζήτησε ο Ερντογάν με τον Πούτιν εν μέσω… έντασης!

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν οι Ερντογάν - Πούτιν για τη Συρία και τις διμερείς σχέσεις. Δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη συνεργασία σε στρατιωτικό και ενεργειακό τομέα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ομόλογός του της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκαν σήμερα να συνεχίσουν τη συνεργασία στον στρατιωτικό και τον ενεργειακό τομέα, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Η δέσμευση αυτή που αναλήφθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, διατυπώνεται μετά τη δήλωση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας ότι το αμερικανικό μέτρο επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας δεν θα επηρεάσει τη χρήση από την Άγκυρα του ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400, ακόμη κι αν εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας υποστήριξε σήμερα μέτρο για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία μετά την επίθεσή της στη Συρία και την αγορά των πυραύλων S-400.

Τι είπαν Ερντογάν – Πούτιν ενώ στις ΗΠΑ… βράζουν

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και εξέφρασαν ανησυχία για τις συγκρούσεις στην περιοχή της Τρίπολης. Συμφώνησαν ότι “η εξομάλυνση της κατάστασης εκεί θα διευκολυνθεί από την άμεση κατάπαυση του πυρός και την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών στη Λιβύη”.

Στην Άγκυρα, η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας και ο ομόλογός του της Ρωσίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν τηλεφωνική συνομιλία σήμερα η οποία επικεντρώθηκε στη Συρία και στις διμερείς σχέσεις.

“Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στις διμερείς σχέσεις καθώς και στα περιφερειακά θέματα, πρωτίστως στην κατάσταση στη Συρία”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Click4more: Βρυξέλλες: “Η Συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης παραβιάζει το διεθνές δίκαιο” – “Άγκυρα και Τρίπολη παραβιάζουν και τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών”

Στις 22 Οκτωβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν στο Σότσι για να συμφωνήσουν σε ένα μνημόνιο κοινών επιχειρήσεων για την επίλυση της κατάστασης στη βορειοανατολική Συρία. Βάσει της συμφωνίας, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία και οι Σύροι συνοριοφύλακες αναπτύχθηκαν την 23η Οκτωβρίου στις περιοχές που συνορεύουν με τη ζώνη ασφαλείας βάθους 30 χλμ. Οι κουρδικές δυνάμεις είχαν ολοκληρώσει την αποχώρηση των δυνάμεών τους έως τις 29 Οκτωβρίου.

Από την 1η Νοεμβρίου ρωσικά και τουρκικά στρατεύματα πραγματοποιούν αποστολές περιπολίας ανατολικά του Ευφράτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: Bloomberg και Washington Post «αναλύουν» την ομιλία στην Πνύκα – Οι πολιτικές φιλοδοξίες, ο Τραμπ και το MAGA
Επιχείρησε να εντάξει την ατζέντα «Πρώτα η Αμερική» του Ντόναλντ Τραμπ σε μια ευρύτερη αφήγηση για τη δυτική παράδοση, την εθνική φιλοδοξία και την αναγέννηση
Μάρκο Ρούμπιο
Γκέχαρντ Σρέντερ: Από καγκελάριος, μέλος ρωσικής αλυσίδας σουπερμάρκετ – Η υποδοχή με χειροκροτήματα
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ ανέπτυξε στενή σχέση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως καγκελάριος της Γερμανίας από το 1998 έως το 2005, ενώ αργότερα εργάστηκε για ρωσικές κρατικές εταιρείες
Γερμανία
Φρενίτιδα στα social media για την ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο με φόντο την Ακρόπολη – Τη μετέδωσαν live BBC και Fox News
Η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Πνύκα, έκανε και τον γύρο των social media, με εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς, ανάμεσα στους οποίους και ο Έλον Μασκ να την αναπαράγουν
Μάρκο Ρούμπιο
Κρίστα Πάικ: Οι δικηγόροι της ζητούν να ελεγχθούν ο εξοπλισμός και οι σύριγγες που χρησιμοποιήθηκαν στην απόπειρα εκτέλεσής της
Τις σύριγγες και τυχόν υπολείμματα φαρμάκων αλλά και εν γένει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε κατά την αποτυχημένη εκτέλεση της Κρίστα Πάικ ζητούν οι δικηγόροι της
Κρίστι Πάικ