Κόσμος

Δανία: Δεν αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού παρά την χαλάρωση των μέτρων

Η χαλάρωση των μέτρων στη Δανία δεν έχει αυξήσει τα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ η χώρα μπήκε στη δεύτερη φάση του ανοίγματος της κοινωνίας τον περασμένο μήνα.

Η Δανία επέτρεψε στα εστιατόρια, τα καφέ και τα εμπορικά κέντρα να επαναλάβουν τις δραστηριότητές τους στη διάρκεια του Μαΐου κατά τη δεύτερη φάση της χαλάρωσης των περιορισμών του lockdown. Τον Απρίλιο, είχε επιτρέψει την επαναλειτουργία των κέντρων ημερήσιας φροντίδας, των σχολείων, των κομμωτηρίων και ορισμένων μικρών επιχειρήσεων.

«Το επίπεδο της μετάδοσης στην κοινωνία είναι ακόμη πολύ χαμηλό», ανέφερε η υγειονομική αρχή της Δανίας σε έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα, Τετάρτη, προσθέτοντας πως ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εξακολούθησε να μειώνεται παρά τη διεξαγωγή περισσότερων διαγνωστικών τεστ.

Ο αριθμός των σχετιζόμενων με τον κορονοϊό θανάτων είναι από μηδέν έως τέσσερις την ημέρα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έπειτα από την κορυφή των 22 θανάτων που είχε καταγραφεί στις 31 Μαρτίου. Ο αριθμός των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία έχει πέσει κάτω από το 100 από τις αρχές Ιουνίου.

«Δεν υπάρχει ακόμη κάποια ένδειξη αξιοσημείωτων αλλαγών στην έκταση της μετάδοσης παρά το σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας τον Απρίλιο και στις αρχές Μαΐου», αναφέρεται στην έκθεση.

Προχθές, Δευτέρα, η κυβέρνηση της Δανίας επέτρεψε τις δημόσιες συναθροίσεις έως 50 ατόμων, από 10 προηγουμένως, και στα γυμναστήρια και στις δημόσιες πισίνες να ξανανοίξουν. Σχεδιάζει μια περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στις δημόσιες συναθροίσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Συνολικά η Δανία έχει καταγράψει 593 θανάτους από COVID-19, την αναπνευστική ασθένεια που προκαλείται από τον νέο κορονοϊό.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καθ' οδόν ο Ζελένσκι προς την Άγκυρα για συνάντηση με Ερντογάν - «Θα περιμένω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα περιμένει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για να πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συνομιλίες σχετικά με τον τριετή και πλέον πόλεμο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι