Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Δε θα πάρω ούτε ένα δολάριο” έλεγε ο… δισεκατομμυριούχος Τραμπ! [vid]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης… ξεσκονίζουν μία – μία τις προεκλογικές δεσμεύσεις του μεγιστάνα των ακινήτων, για να διαπιστώσουν πόσες από αυτές θα τηρήσει τελικά.

Ήδη ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε μία… τούμπα ολκής, αφού με δηλώσεις του “τα μάσησε” σχετικά με το πρόγραμμα – σύμβολο της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα, το Obamacare. Ο Ντόναλντ Τραμπ “διαρρήγνυε τα ιμάτιά του” καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας πως θα καταργήσει το συγκεκριμένο νόμο για την Υγεία.

Παρόλα αυτά, χθες δήλωσε στην εφημερίδα “Wall Street Journal” πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο “τροποποίησης” αντί κατάργησης του συγκεκριμένου νόμου, διατηρώντας τις διατάξεις που επιτρέπουν σε γονείς να κρατούν στην ασφαλιστική τους κάλυψη σε μεγαλύτερη ηλικία τα παιδιά τους καθώς την απαγόρευση σε ασφαλιστικούς φορείς να αρνούνται την κάλυψη για προϋπάρχουσες παθήσεις.

Πέρα από αυτό πάντως και μετά τα…. ανεβοκατεβάσματα κάποιων ρατσιστικών του θέσεων περί απαγόρευσης εισόδου των μουσουλμάνων στο αμερικανικό έδαφος, από τα social media που διατηρεί, μία άλλη υπόσχεσή του έρχεται στο προσκήνιο,

Αυτή του μισθού του Προέδρου των ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε προεκλογική του ομιλία το 2015 είχε πει: “Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι πως αν εκλεγώ, δεν θα δεχθώ τον μισθό. Δεν είναι τόσο σημαντικό για μένα“.

Τα διεθνή -και κυρίως τα αμερικανικά- ΜΜΕ, λοιπόν, περιμένουν… στη γωνία για το αν θα τηρήσει ο Τραμπ αυτή του τη δέσμευση…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε