Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Δεν θέλουν δίωξη του 11χρονου που βίασε 9χρονη – Η υπόθεση που σόκαρε την Ιρλανδία

Δεν θέλουν δίωξη του 11χρονου που βίασε 9χρονη – Η υπόθεση που σόκαρε την Ιρλανδία

Η αστυνομία ζήτησε από τους εισαγγελείς πως δεν θέλουν να καταδικαστεί ο 11χρονος που βίασε 9χρονη το Πάσχα.

Ο ανήλικος βίασε την κόρη οικογενειακών φίλων την Κυριακή του Πάσχα στην Ιρλανδία. Η υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, με τους αστυνομικούς να ζητούν να μην ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του αγοριού.

Η ιρλανδική αστυνομία τονίζει ότι πρόκειται για θέμα παιδικής πρόνοιας και προτείνει την ανάμειξη της Tusla, Υπηρεσίας για το Παιδί και την Οικογένεια.

Η συγκλονιστική υπόθεση για την αστυνομία είναι περισσότερο θέμα παιδικής πρόνοιας παρά εγκληματική σε αυτό το σημείο. “Η Gardai πιστεύει ότι έγινε το έγκλημα. Θέτουν όλα τα στοιχεία πριν την απόφαση”.

“Η Tusla και η HSE εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτή την υπόθεση. Προφανώς οι ψυχολόγοι, οι ψυχίατροι και άλλοι επαγγελματίες που παρέχουν δομές υποστήριξης για να βοηθήσουν το θύμα, τον ανήλικο και τις οικογένειές τους”.

Πολύ σοβαρή επίθεση έδειξαν οι εξετάσεις

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο ανήλικος, που έχει μιλήσει με ειδικούς, δεν θα επωφεληθεί από το σύστημα των φυλακών. “Η προτεραιότητα είναι να βοηθήσουμε την 9χρονη και να φτάσουμε στην πηγή των προβλημάτων του 11χρονου. Αλλά και να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε ώστε να μην επαναληφθεί ξανά αυτό το έγκλημα.

Για να βάλεις ένα 11χρονο αγόρι στη φυλακή, να τον ποινικοποιήσεις, υπάρχει η άποψη ότι δεν θα τον βοηθήσεις και στην πραγματικότητα μπορεί να είναι πιο επιζήμιο”.

Η ηλικία ποινικής ευθύνης στην Ιρλανδία είναι στις περισσότερες περιπτώσεις στα 12 χρόνια. Ένα παιδί ωστόσο 10 ή 11 ετών μπορεί να κατηγορηθεί για δολοφονία, ανθρωποκτονία, βιασμό ή σεξουαλική επίθεση.

Η σοκαριστική επίθεση αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα της μίλησε στη μητέρα της. Η 9χρονη εξετάστηκε από ειδικούς και παιδίατρο. Η επίθεση, σύμφωνα με πηγές, φαίνεται να ήταν πολύ σοβαρή.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις