Κόσμος

Δεν θέλουν για βασιλιά τον Ουίλιαμ, προτιμούν τον Κάρολο

Μπορεί να βρίσκεται “στο πόδι” ολόκληρη η Βρετανία για το γάμο του Ουίλιαμ, όμως οι βρετανοί στην πλειοψηφία τους... προτιμούν τον Κάρολο.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα του Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, δύο δημοσκοπήσεις έδειξαν πως η πλειοψηφία των Βρετανών πιστεύει ότι αυτός πρέπει να διαδεχτεί στο θρόνο την βασίλισσα Ελισάβετ και όχι ο πατέρας του Κάρολος.
Όμως η δημοσκόπηση της YouGov για το περιοδικό Prospect που δημοσιεύεται σήμερα δείχνει ότι αυτή η άποψη έχει ανατραπεί. Προκύπτει ότι οι περισσότεροι προτιμούν τον Κάρολο ως τον επόμενο βασιλιά σε ποσοστό 45%. Το 37% τάσσεται υπέρ του Ουίλιαμ.
Το περιοδικό θεωρεί ότι ένα πιθανός λόγος για αυτή την ανατροπή είναι ότι ο κόσμος πιστεύει πως το μελλόνυμφο ζευγάρι πρέπει να ζήσει μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή.
Ο ειδικός σε συνταγματικά θέματα Νόρμαν Σεντ Τζον-Στίβας δήλωσε πως δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα ο θρόνος να περάσει απευθείας στον Ουίλιαμ, παρακάμπτοντας τον Κάρολο. “Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε μεγάλο ρήγμα στο σύνταγμα”, τόνισε και πρόσθεσε: “θα αποδυνάμωνε την μοναρχία, θα ήταν άδικο για τον Κάρολο και θα έκανε το έργο του Ουίλιαμ απείρως δυσκολότερο”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Χρυσός Θόλος» του Τραμπ: Η κλεμμένη ιδέα από το Ισραήλ, οι διαφορές με το Iron Dome και ο ρόλος της Γροιλανδίας στην αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ
Το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου που εκτός από δισεκατομύρια δολάρια μπορεί να «κοστίσει» και παραδοσιακές συμμαχίες των ΗΠΑ εντός NATO
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας παρουσιάζει τον «Χρυσό Θόλο» στον Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο