Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Δίκη Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: Δεν θα παρίσταται ως πολιτική αγωγή το Ελληνικό Δημόσιο

Δίκη Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: Δεν θα παρίσταται ως πολιτική αγωγή το Ελληνικό Δημόσιο

Να μην παρίσταται το ελληνικό Δημόσιο καθώς και μικρομέτοχοι ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την υπόθεση των επισφαλών δανείων, που χορηγήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την περίοδο 2008-2010, αποφάσισε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Το δικαστήριο δέχθηκε ως πολιτικό ενάγοντα μόνο τον ειδικό εκκαθαριστή του Ταχρυδρομικου Ταμιευτηρίου που το ανέλαβε το 2013 όταν ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Θανασης Βαρλάμη συνήγορος υπεράσπισης του Αγγέλου Φιλιππίδη, πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου,ζήτησε να προηγηθεί από τους μάρτυρες ο Διευθυντής ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος. Όπως τόνισε η κατάθεσή του είναι κρίσιμη για να ενημερωθεί το δικαστήριο για τα νέα ελεγκτικά δεδομένα που ισχύουν μετά την ένταξη της χώρας στα μνημόνια και την συνολική αλλαγή που έχει γίνει ως προς τα κριτήρια χορηγήσεων δανείων.

Επιπλέον τόνισε πως είναι απαραίτητη η εξέταση του καθώς από το δικαστήριο έχει κληθεί μόνος ένας μάρτυρας από την ΤτΕ ο οποίος μετά τη σύνταξη του πορίσματος για το ΤΤ ορίστηκε ειδικός εμπειρογνώμονας στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Άρα κατά τον κ. Βαρλάμη τίθεται θέμα μεροληψίας του τελευταίου. Το αίτημα υποστήριξαν και οι υπόλοιποι συνήγοροι υπεράσπισης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις