Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Δημοσκόπηση μαχαιριά για Τραμπ: 10% μπροστά ο Μπάιντεν! «Θα μπορούσε να μη νοσήσει»

Δημοσκόπηση μαχαιριά για Τραμπ: 10% μπροστά ο Μπάιντεν! «Θα μπορούσε να μη νοσήσει»

Με τον Ντόναλντ Τραμπ στο νοσοκομείο με κορονοϊό, ο Τζο Μπάιντεν βλέπει τα ποσοστά του να εκτοξεύονται. Δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos δείχνει πως ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ έχει το μεγαλύτερο προβάδισμά του, μόλις έναν μήνα πριν από τις κάλπες.

Στην ίδια δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν… λυπάται τον Ντόναλντ Τραμπ και θεωρεί πως θα μπορούσε να είχε αποφύγει να κολλήσει κορονοϊό αν είχε πάρει το θέμα της πανδημίας πιο σοβαρά!

Click4more Ντόναλντ Τραμπ: Πρόεδρος σε δοκιμασία – Η χλιδάτη σουίτα και τα αστειάκια με τη Μελάνια

Η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 2 με 3 Οκτωβρίου, δηλαδή αφού είχε γίνει γνωστό πως ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια είναι θετικοί στον κορονοϊό. Και παρ’ ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε γίνει ένα από τα 7,3 εκατ. κρούσματα στη χώρα, αυτό δεν φάνηκε να του «δίνει» στήριξη.

Το 51% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Τζο Μπάιντεν και μόλις το 41% τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Το 4% επιλέγει ανεξάρτητο υποψήφιο και άλλο ένα 4% δηλώνει αναποφάσιστο.

Η διαφορά του 10% για τον Μπάιντεν είναι η μεγαλύτερη (κατά 1% με 2%) που έχει υπάρξει τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, υπάρχει ένα περιθώριο λάθους 5%.

Τραμπ

Οι περισσότεροι Αμερικανοί, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, συνεχίζουν να είναι βαθύτατα ανήσυχοι για την πανδημία. Το 65% (9 στους 10 Δημοκρατικούς και 5 στους 10 Ρεπουμπλικάνους) συμφωνεί ότι «αν ο πρόεδρος Τραμπ είχε πάρει τον κορονοϊό πιο σοβαρά, πιθανότατα δεν θα είναι μολυνθεί».

Μόνο το 34% πιστεύει ότι ο Τραμπ τους λέει την αλήθεια για τον κορονοϊό, ενώ το 55% πιστεύει ότι ψεύδεται και το 11% δεν είναι σίγουρο. Το 57% των ερωτηθέντων δηλώνει απογοητευμένο από την αντίδραση του Τραμπ στο θέμα του κορονοϊού, ποσοστό 3% μεγαλύτερο από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Η πλειοψηφία επίσης θέλει η προεκλογική εκστρατεία να εξασφαλίσει την ασφάλεια όλων. Το 67% θέλει να σταματήσουν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις και το 59% θεωρεί ότι τα debate ανάμεσα σε Τραμπ και Μπάιντεν πρέπει να σταματήσουν έως ότου ο Αμερικανός πρόεδρος να αναρρώσει.

Πηγή: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις