Κόσμος

Δημοσκόπηση στη Γερμανία: “Καλπάζουν” οι Πράσινοι

Μόλις τρεις μονάδες υπολείπονται οι Πράσινοι από την Χριστιανική Ένωση στην εβδομαδιαία δημοσκόπηση του καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία θα παρουσιαστεί αργότερα απόψε, η Χριστιανική Ένωση παραμένει στο 26%, ενώ οι Πράσινοι κερδίζουν έξι μονάδες και φθάνουν στο 23%, 14 μονάδες πάνω από το ποσοστό που έλαβαν στις εκλογές του 2017.

Ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο με απώλεια μίας μονάδας βρίσκεται στο 14%, ποσοστό που συγκεντρώνει και το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία χάνει δύο μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Η Αριστερά (Die Linke) χάνει μία μονάδα και περιορίζεται στο 9%, με τους Φιλελεύθερους (FDP) να χάνουν δύο μονάδες και να μένουν στο 8%.

Σε ό,τι αφορά την γνώμη των πολιτών από την κυβέρνηση, μόλις το 25% δηλώνει ικανοποιημένο ή πολύ ικανοποιημένο από το έργο του μεγάλου συνασπισμού.

Για την Καγκελάριο Μέρκελ ωστόσο -που πρόσφατα υπέστη πανωλεθρία στις εκλογές της Έσσης–  η εικόνα έχει βελτιωθεί κατά έξι μονάδες από την τελευταία μέτρηση, με το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ικανοποιημένοι να φθάνει το 50%.

Το κόστος των πρόσφατων ενδοκυβερνητικών διενέξεων φαίνεται ότι χρεώνεται ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, για τον οποίον δηλώνει ικανοποιημένο μόνο το 20%, το οποίο είναι και το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί για τον Βαυαρό πολιτικό από την συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο αμφιλεγόμενος Τσάρλι Κερκ: Το κίνημα MAGA και οι εμπρηστικές δηλώσεις για τρανς, αφροαμερικανούς και αμβλώσεις
Ο Κερκ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επόμενη προεκλογική εκστρατεία, για τις εκλογές του 2024, πείθοντας μεγάλο μέρος των νεαρών ψηφοφόρων να υποστηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
Τσάρλι Κέρκ 1
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτελεί ανθρώπους στη Βόρεια Κορέα επειδή παρακολουθούν ξένες ταινίες
Έκθεση-κόλαφος των Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει αύξηση των εκτελέσεων στη Βόρεια Κορέα, ακόμη και για απλή παρακολούθηση ή διαμοιρασμό ξένων ταινιών και σειρών, σύμφωνα με το BBC
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν 2
Πολωνία: Νεαρή μητέρα αφήνει το γραφείο και εκπαιδεύεται για πόλεμο με τη Ρωσία – «Θα πολεμήσω για το παιδί μου»
Στα σύνορα με τη Ρωσία, χιλιάδες Πολωνοί εντάσσονται σε στρατιωτικά προγράμματα, παρακινούμενοι από τον φόβο μιας επίθεσης και την επιθυμία να υπερασπιστούν την πατρίδα τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters
Η 36χρονη διοικητική υπάλληλος Αγκνιέσκα Τζεντροζάκ στέκεται μαζί με άλλους νεοσύλλεκτους κατά τη διάρκεια της εθελοντικής στρατιωτικής εκπαίδευσης στο πεδίο εκπαίδευσης στο Μπρανιέβο της Πολωνίας
1