Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Δολοφονία Σίνζο Άμπε: Συγκλονισμένος ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας – «Προσευχόμουν για να σωθεί η ζωή του»

Δολοφονία Σίνζο Άμπε: Συγκλονισμένος ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας – «Προσευχόμουν για να σωθεί η ζωή του»

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, ο οποίος νωρίς το πρωί της Παρασκευής (08.07.2022) πυροβολήθηκε πισώπλατα από έναν ένοπλο άνδρα, κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας στην πόλη Νάρα. Ο «διάδοχος» του στην εξουσία, Φουμίο Κισίντα, δηλώνει συγκλονισμένος. 

Ο νυν πρωθυπουργός της Ιαπωνίας «δεν βρίσκει τις λέξεις» μετά τη δολοφονία του προκατόχου του, Σίνζο Άμπε. «Προσευχόμουν για να σωθεί η ζωή του, αλλά έμαθα την είδηση (του θανάτου του). Είναι αληθινά θλιβερό. Δεν βρίσκω τις λέξεις. Υποβάλλω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου και προσεύχομαι η ψυχή του να αναπαυθεί εν ειρήνη», δήλωσε πολύ συγκινημένος ο Κισίντα στους δημοσιογράφους.

Ο Σίνζο Άμπε πέθανε λίγες ώρες μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε πισώπλατα σε πολιτική συγκέντρωση στην πόλη Νάρα, καθώς υπέκυψε στα τραύματα του. Ο 67χρονος πολιτικός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να προσπαθούν επί 5,5 ώρες να τον κρατήσουν στην ζωή. Δύο όμως σφαίρες ήταν αρκετές για να κόψουν το νήμα της ζωής του. 

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις