Κόσμος

«Δωμάτια του έρωτα» δημιουργούνται σε φυλακές στην Ιταλία

Στις φυλακές της Πάδοβας, στην περιφέρεια Βένετο της Ιταλίας, αναμένεται σύντομα να εφαρμοστεί πιλοτικό σχέδιο το οποίο προβλέπει τη δημιουργία «δωματίων του έρωτα» για τις συνευρέσεις των φυλακισμένων με συζύγους και συντρόφους τους.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Ιταλίας, πρόκειται να τοποθετηθούν κοντέινερ, με δωμάτια στον κήπο των φυλακών. Η πρωτοβουλία βασίζεται σε απόφαση του Ιταλικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, η οποία έκρινε παράνομη την απαγόρευση «προσωπικού χαρακτήρα συναντήσεων» ανάμεσα σε κρατούμενους και συγγενικά ή κοντινά τους πρόσωπα.

Παράλληλα, όπως διέρρευσε, οι υπεύθυνοι των φυλακών της Πάδοβας σκέφτονται να αυξήσουν τη διάρκεια των τηλεφωνημάτων που δικαιούνται να κάνουν οι κρατούμενοι.

«Είκοσι πέντε χρόνια περιμέναμε την απόφαση αυτή, επιτέλους όλα δείχνουν ότι έφτασε η κατάλληλη στιγμή», δήλωσε η Ορνέλα Φάβερο, διευθύντρια του περιοδικού Ristretti Orizzonti (Περιορισμένοι Ορίζοντες) το οποίο εκδίδεται με συντάκτες κρατούμενους των φυλακών της Πάδοβας.

Ο Ιταλός υφυπουργός Δικαιοσύνης, Αντρέα Οστελάρι, όμως, δήλωσε ότι «δεν έχει δοθεί κάποια ειδική άδεια που να αφορά το συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα» και ότι «μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου θα συγκροτηθεί επιτροπή με στόχο την εμβάθυνση του θέματος».

«Η όποια πρωτοβουλία θα πρέπει να ληφθεί από το αρμόδιο υπουργείο και στη συνέχεια από τις κατά τόπους φυλακές», είπε τέλος ο Οστελάρι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα «γυρνάει» η συνεργός του Τζέφρι Επστάιν, Γκισλέιν Μάξγουελ: Θα μιλήσει αν λάβει χάρη από τον Ντόναλντ Τραμπ
Στο παρελθόν η 64χρονη Μάξγουελ διαβεβαίωσε ότι ο πρώην σύντροφός της δεν διατηρούσε καμία «λίστα πελατών» και ότι η ίδια δεν γνώριζε αν είχε εκβιάσει κάποιες σημαντικές προσωπικότητες
Ghislaine Maxwell
Νορβηγία: Στη δίνη του σκανδάλου Επστάιν η μισή πολιτική και διπλωματική ελίτ – Είχε απλώσει πλοκάμια παντού ο Αμερικανός παιδόφιλος
Ο Επστάιν, είχε μεταβιβάσει το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων στα δύο παιδιά της Γιουλ και του συζύγου της, του διπλωμάτη Τέργε Ροντ-Λάρσεν
Η Μόνα Γιουλ στον ΟΗΕ
Υπό πίεση ο Στάρμερ λόγω του σκανδάλου Επστάιν: Παραιτήθηκε και ο διευθυντής επικοινωνίας του Τιμ Άλαν, μετά τον προσωπάρχη του
Μέσα σε διάστημα 24 ωρών, ο Κιρ Στάρμερ έχασε δύο κορυφαία μέλη του επιτελείου του - Παραίτηση Στάρμερ ζητά ο ηγέτης των Σκωτσέζων Εργατικών
Κιρ Στάρμερ