Λίγη ώρα πριν από τη λήξη του τελεσιγράφου που έχουν θέσει οι απαγωγείς, η Ρίνκο, απηύθυνε έκκληση τόσο στην ιαπωνική όσο και στην ιορδανική κυβέρνηση να συνεργαστούν για την απελευθέρωση του.
«Φοβούμαι ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για τον σύζυγό μου και τώρα έχει απομείνει περιθώριο μόλις λίγων μόνο ωρών για την απελευθέρωσή του και του (Ιορδανού πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας) υποσμηναγού Μουάθ αλ-Κασάεσμπεχ», δήλωσε.
Η έκκληση της συζύγου του Γκότο μεταδόθηκε μία μόλις ώρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας, στις 16:30 ώρα Ελλάδας. Ο Γκότο ανακοίνωσε την προθεσμία που είχε θέσει το Ισλαμικό Κράτος μέσω ηχητικού μηνύματος το οποίο σύμφωνα με την ιαπωνική κυβέρνηση φαίνεται πως ήταν αυθεντικό. Ο Γκότο ακούγεται να λέει ότι ο πιλότος θα δολοφονηθεί άμεσα εάν η ιορδανική κυβέρνηση δεν απελευθερώσει τη Ιρακινή τζιχαντίστρια Σατζίντα αλ Ρισάουι, πριν από τη λήξη της προθεσμίας. Σε προηγούμενη δήλωσή του ο Γκότο είχε πει ότι και η δική του ζωή εξαρτάται από την απελευθέρωση της γυναίκας. Παρά το γεγονός ότι η Ιορδανία έχει δηλώσει προθυμία να προχωρήσει στην ανταλλαγή, ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης ζήτησε μία ώρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας αποδείξεις ότι ο πιλότος είναι ακόμα ζωντανός.
«Δεν έχω μιλήσει δημόσια μέχρι τώρα καθώς προσπαθούσα να προστατεύσω τα παιδιά και την οικογένειά μου από την προσοχή των μέσων ενημέρωσης που είχε στραφεί στην υπόθεση του Κέντζι», δήλωσε η ίδια. «Ο σύζυγός μου και εγώ έχουμε δύο μικρές κόρες. Η μία μας η κόρη ήταν μόλις 3 εβδομάδων όταν έφυγε ο Κέντζι. Εύχομαι η μεγαλύτερη κόρη μας, η οποία είναι 2 ετών, να ξαναδεί τον πατέρα της. Θέλω να μεγαλώσουν και οι δύο μαζί με τον πατέρα τους. Ο άνδρας μου είναι ένας καλός και τίμιος άνθρωπος, ο οποίος πήγε στη Συρία προκειμένου να δείξει στον κόσμο τα δεινά αυτών που υποφέρουν».
Πηγή: ΑΠΕ