Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Δυτική Όχθη: Δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα σκοτώθηκε από Ισραηλινά πυρά

Δυτική Όχθη: Δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα σκοτώθηκε από Ισραηλινά πυρά

Η ιορδανή δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα Σιρίν Αμπού Άκλεχ, σκοτώθηκε από πυρά ανδρών του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη.

Το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε επίσης πως η Σιρίν Αμπού Άκλεχ τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά ενώ έκανε ρεπορτάζ στην Τζενίν, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού.

Την πληροφορία ότι η δημοσιογράφος είναι νεκρή επιβεβαίωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα, η ρεπόρτερ, μια από τις πιο γνωστές του αλ Τζαζίρα, χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι.

Ακόμη ένας δημοσιογράφος, ο Αλί Σαμόντι της παλαιστινιακής εφημερίδας Αλ Κουντς («Ιερουσαλήμ» στα αραβικά) τραυματίστηκε επίσης από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο, στοιχείο που επιβεβαίωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

Όμως, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε, ο ισραηλινός στρατός, αναγνωρίζοντας πως οι δυνάμεις του ανταπέδωσαν τα «μαζικά» πυρά που δέχθηκαν στην Τζενίν, κατά τη διάρκεια επιχείρησής τους, ανέφερε πως «υπάρχει πιθανότητα, που εξετάζεται αυτή τη στιγμή, να χτυπήθηκαν δημοσιογράφοι, πιθανόν από παλαιστίνιους ενόπλους».

Ο τραγικός θάνατος της δημοσιογράφου καταγράφηκε έναν χρόνο ακριβώς μετά την καταστροφή της πολυκατοικίας Τζαλάα, όπου βρίσκονταν τα γραφεία του Αλ Τζαζίρα στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την 22η Μαρτίου, στο Ισραήλ έχει διαπραχθεί σειρά επιθέσεων με τουλάχιστον 18 νεκρούς. Αντιδρώντας, ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει σειρά επιδρομών στα παλαιστινιακά εδάφη, ιδίως στον τομέα της Τζενίν, προπυργίου διαφόρων ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Κατάρ καταδίκασε μέσω Twitter τη δολοφονία γνωστής ρεπόρτερ από την «ισραηλινή κατοχή» και κάλεσε να τερματιστεί η «ισραηλινή κρατική τρομοκρατία».

Το Αλ Τζαζίρα μεταδίδει ότι η Σιρίν Αμπού Άκλεχ έπεσε νεκρή όταν χτυπήθηκε από ισραηλινά πυρά καθώς κάλυπτε βίαια επεισόδια στην Τζενίν, όπου διεξαγόταν επιχείρηση του ισραηλινού στρατού. Το ισραηλινό γενικό επιτελείο όμως ανέφερε ότι η δημοσιογράφος μπορεί να χτυπήθηκε από παλαιστίνιους ενόπλους κατά τη διάρκεια των ανταλλαγών «μαζικών» πυρών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις