Κόσμος

Δυτική Όχθη: Στρατιώτες του Ισραήλ σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους έφηβους – «Μας έριξαν μολότοφ» είπαν οι IDF

Το βίντεο από το περιστατικό δημοσιεύθηκε στα social media από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις

Μπορεί η εκεχειρία στη Γάζα ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς να «κρέμεται από μια κλωστή» όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι εντάσεις έχουν πέσει και στην Δυτική Όχθη, στην οποία ακόμα σημειώνονται επεισόδια με ισραηλινές δυνάμεις και Παλαιστίνιους κατοίκους.

Η κατάσταση ξέφυγε όταν δύο έφηβοι Παλαιστίνιοι έριξαν βόμβες μολότοφ εναντίον δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ, στο χωριό Τζουντέιρα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με αποτέλεσμα οι IDF να ανταποδώσουν με πυροβολισμούς.

Οι δύο Παλαιστίνιοι, ο Μοχάμεντ Ατίμ και ο Μοχάμεντ Κασίμ, και οι δύο 16 ετών, έπεσαν νεκροί από τα ισραηλινά πυρά όπως αποκάλυψε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, προσθέτοντας ότι ο ισραηλινός στρατός περισυνέλεξε τα πτώματά τους.

Χθες Πέμπτη (06.11.2025), το βράδυ «δύο τρομοκράτες αναγνωρίστηκαν καθώς άναβαν και πετούσαν μολότοφ προς έναν κεντρικό δρόμο αστικού ιστού» στη Ζουντέιρα, βόρεια της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τον στρατό.

Η στρατιωτική μονάδα που αναπτύχθηκε στην περιοχή «εξουδετέρωσε» τα άτομα, πρόσθεσε ο στρατός, χρησιμοποιώντας τον χαρακτηρισμό αυτό που χρησιμοποιεί τακτικά για θύματα ισραηλινών επιχειρήσεων.

Ο στρατός έδωσε στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, που δείχνει δύο άτομα να πετάνε ένα φλεγόμενο αντικείμενο πάνω από έναν τοίχο που μοιάζει με αυτόν που χωρίζει την περιοχή κοντά στη Ζουντέιρα από έναν δρόμο που χρησιμοποιούν Ισραηλινοί.

Συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις

Αν και βρίσκεται στη Δυτική Όχθη, η οποία τελεί υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967, η Ζουντέιρα περιβάλλεται από δρόμους και γη που ουσιαστικά έχουν προσαρτηθεί από το Ισραήλ.

Σε άλλο συμβάν, το βράδυ της Τετάρτης (05.11.2025), ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε και σκότωσε έναν 15χρονο έφηβο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τον οποίο ο στρατός χαρακτήρισε «τρομοκράτη», ισχυριζόμενος ότι ο νεαρός πέταξε έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε στρατιώτες.

Η βία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχει κλιμακωθεί από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, που πυροδοτήθηκε από την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Έκτοτε, ο ισραηλινός στρατός και Ισραηλινοί έποικοι έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 1.001 Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων πολλών μαχητών, σύμφωνα με το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

Τουλάχιστον 43 Ισραηλινοί, πολίτες και στρατιώτες, έχουν σκοτωθεί εκεί σε παλαιστινιακές επιθέσεις ή κατά τη διάρκεια ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με επίσημα ισραηλινά στοιχεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
10.000 Μεξικανοί στρατιώτες στην περιοχή των αιματηρών ταραχών μετά τη δολοφονία του βαρόνου «Ελ Μέντσο»
Ο 59χρονος Νεμέσιο Οσεγκέρα θεωρείτο ο τελευταίος από τους μεγάλους «νονούς» του Μεξικού, μετά τη σύλληψη των ιδρυτών του αντιπάλου καρτέλ Σιναλόα, «Ελ Τσάπο» και «Μάγιο»
Μέλη της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Μεξικού σε συναγερμό μετά τον θάνατο του Nemesio Oseguera, «El Mencho»
Axios: Κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ τον προειδοποιεί για μακροχρόνια εμπλοκή στη Μέση Ανατολή, αν χτυπήσει το Ιράν – Διαψεύδει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Τραμπ εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες να κλίνει προς την επιλογή στρατιωτικού πλήγματος, αν και συμφώνησε να δοθεί επιπλέον χρόνος στις διαπραγματεύσεις
Ντόναλντ Τραμπ και Νταν Κέιν
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ρωσίας σε συνομιλίες για τον έλεγχο των πυρηνικών στη Γενεύη
Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, έχουν ήδη γίνει «καλές» διμερείς συνομιλίες με τη Βρετανία και τη Γαλλία, χώρες που είναι επίσης μέλη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Ένας βαλλιστικός πύραυλος Trident II D5 χωρίς φορτίο εκτοξεύεται δοκιμαστικά από το υποβρύχιο USS Nebraska
Η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκε τη Ζιζέλ Πελικό στο Μπάκιγχαμ: Η Γαλλίδα γυναίκα – «σύμβολο» κατά της σεξουαλικής βίας
Αφού ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ, ο Ντομινίκ Πελικό, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών, η βασίλισσα Καμίλα είχε στείλει επιστολή στην 73χρονη Γαλλίδα, επαινώντας «το θάρρος και την αξιοπρέπειά της»
Η βασίλισσα Καμίλα της Βρετανίας στέκεται δίπλα στη Ζιζέλ Πελικό κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κλάρενς Χάουζ στο Λονδίνο