Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ε.Ε: Νέος “πονοκέφαλος” για την Τουρκία! Πέντε ακόμα χώρες ενάντια στις παράνομες γεωτρήσεις

Τουρκία Ερντογάν

Πέντε ακόμη χώρες υιοθετούν τη στάση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απέναντι στην Τουρκία, όσον αφορά περιοριστικά μέτρα λόγω των παράνομων γεωτρήσεων που διεξάγει στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με δήλωση του Ύπατου Εκπροσώπου εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι υποψήφιες για ένταξη χώρες Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Μαυροβούνιο και Αλβανία, η χώρα της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών, Ισλανδία, μέλος του ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου, καθώς και η Αρμενία, ευθυγραμμίζονται με την απόφαση του Συμβουλίου.

«Οι χώρες αυτές θα μεριμνήσουν για τη συμμόρφωση των εθνικών τους πολιτικών με την ως άνω απόφαση του Συμβουλίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση σημειώνει και επικροτεί τη δέσμευση αυτή».

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο εξέδωσε απόφαση σχετικά με περιοριστικά μέτρα λόγω των παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο στις 27 Φεβρουαρίου.

Με την απόφαση του Συμβουλίου προστίθενται δύο πρόσωπα στον κατάλογο των φυσικών και νομικών προσώπων, οντοτήτων και φορέων που συμπεριλαμβάνονται στα περιοριστικά μέτρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις