Site icon NewsIT

“Είμαι αθώος” λέει ο Σαίφ Αλ Ισλάμ

29.10.2011 | 08:29
“Είμαι αθώος” λέει ο Σαίφ Αλ Ισλάμ

Ο Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι, ο γιος του ανατραπέντος κι εκλιπόντος λίβυου ηγέτη, διαβίβασε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) ότι "είναι αθώος" των σε βάρος του κατηγοριών για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

, είπε ο εισαγγελέας του δικαστηρίου σήμερα στο Πεκίνο.

Το ΔΠΔ, το οποίο εδρεύει στη Χάγη, ανέφερε ότι ήλθε –ανεπίσημα– σε επαφή με τον Σάιφ αλ Ισλάμ, και επιδιώκει τη σύλληψή του και την προσαγωγή του ενώπιον του δικαστηρίου για κατηγορίες οι οποίες έχουν σχέση με τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη.

Ο Λουίς Μορένο-Οκάμπο είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι επαφές έγιναν μέσω ενδιάμεσων προσώπων και ότι ο Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι επιμένει στην αθωότητά του και θέλει να μάθει τί θα συμβεί εάν αθωωθεί.

“Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που συνδέονται με αυτόν οι οποίοι είναι σε επαφή με πρόσωπα που συνδέονται με εμάς, έτσι δεν έχουμε άμεση σχέση, είναι με τη βοήθεια μεσολαβητών”, είπε ο Μορένο-Οκάμπο σε μια σύντομη συνέντευξή του μετά την άφιξή του στο Πεκίνο όπου αναμένεται να λάβει μέρος σε μια σύνοδο.

“Όμως εμπιστευόμαστε πάρα πολύ το πρόσωπο που βρίσκεται σε επαφή μαζί του από τη δική μας πλευρά. Λέει ότι είναι αθώος, θα αποδείξει ότι είναι αθώος, και κατόπιν ενδιαφέρεται να μάθει ποιές θα είναι συνέπειες”.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version