Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

«Είμαστε φοβισμένοι!» Έλληνες της Νάπολης μιλούν για την δραματική κατάσταση στο newsit.gr

«Είμαστε φοβισμένοι!» Έλληνες της Νάπολης μιλούν για την δραματική κατάσταση στο newsit.gr

Με το υγειονομικό σύστημα στη Νάπολη να βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και με τους αριθμούς των νέων θυμάτων του κορονοϊού να ανεβαίνουν επικίνδυνα την ανηφόρα σε πολλές περιφέρειες της Ιταλίας, το ινστιτούτο έρευνας Gimbe έχει κάνει μια δραματική πρόβλεψη πως αν το ποσοστό μόλυνσης του πληθυσμού υπερβεί το 1% που είναι σήμερα, τότε ο ιός στην γειτονική χώρα θα μεταδίδεται ανεξέλεγκτα.

Ήδη τα νούμερα που ανακοινώθηκαν χθες από τις υγειονομικές αρχές έχουν προκαλέσει φόβο και ανησυχία, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 600 νέοι θάνατοι και οι αριθμοί των νέων μολύνσεων στις περιφέρειες έφτασαν σε Λομβαρδία (9.291), Πεδεμόντιο (4.787), Καμπανία (4.065) και Βένετο (3.564).

Αυτό που φοβίζει περισσότερο τον κόσμο, όπως εξηγεί στο newsit.gr ο Παύλος Κυπριανού Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Νεαπόλεως και Καμπανίας, είναι το κατά πόσο οι υγειονομικές υποδομές της περιφέρειας είναι έτοιμες να αντέξουν μια τόσο μεγάλη πίεση, όταν οι εικόνες με το νεκρό ασθενή με κορονοϊό μέσα στην τουαλέτα του νοσοκομείου Καρνταρέλι στη Νάπολη, προκάλεσαν παγκόσμιο σοκ.

Click4More Κορονοϊός: Βίντεο σοκ με νεκρό ασθενή στην τουαλέτα νοσοκομείου στη Νάπολη

«Η Νάπολη σ’ αυτό το δεύτερο κύμα του κορονοϊού έχει αρχίσει και χτυπιέται επικίνδυνα. Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Είναι ανησυχητική, γιατί τα νοσοκομεία γεμίζουν συνεχώς και υπάρχει θέμα με τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Υπάρχει ανησυχία στον κόσμο γιατί οι υγειονομικές υποδομές δεν είναι αυτές, που θα μπορούσαν ν’ αντέξουν ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων».

Νέα πιο σκληρά μέτρα θα ανακοινώσει η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε

«Συζητιέται έντονα το θέμα να κλείσει όλη η περιφέρεια της Καμπανίας με ένα είδος τοπικού lockdown, ώστε να μην μπαίνουν και βγαίνουν οι κάτοικοι από την περιοχή. Ίσως το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί από το Σαββατοκύριακο περιμένουμε ανακοινώσεις από την κυβέρνηση. Όλοι φοράμε μάσκες, είμαστε προσεκτικοί, κρατάμε αποστάσεις, έχει εφαρμοστεί και το σύστημα της τηλεργασίας, ώστε να περιορίζεται ο αριθμός των εργαζομένων στα γραφεία και σ όλους τους επαγγελματικούς χώρους. Υπάρχει προσοχή και ανησυχία. Το πρόβλημα εδώ δημιουργείται κυρίως τα Σαββατοκύριακα, όπου υπάρχει συνωστισμός και κίνηση στους δρόμους γιατί ο κόσμος θέλει να βγει έξω».

Φοβισμένοι οι Έλληνες της κοινότητας

«Έχουν κλείσει τα πάντα, ενώ απαγορεύεται η κίνηση στους δρόμους μετά τις 10 το βράδυ. Είμαστε συνεχώς σ επαφή με όλους τους Έλληνες της κοινότητας. Όλοι είναι φοβισμένοι, προσέχουν κι έχουν λάβει τα μέτρα τους. Δεν είναι κάτι καινούργιο, όπως για όλο τον κόσμο, απλά αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας φαίνεται να είναι πιο επιθετικό. Με προσοχή και με εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί θα το ξεπεράσουμε».

Πρόβλημα με τα νοσοκομεία 

«Πρέπει όλοι να προσέχουμε αυτό είναι δεδομένο. Η αστυνομία εδώ είναι συνεχώς στους δρόμους και κάνει ελέγχους γιατί μεταξύ των νομών της περιφέρειας της Καμπανίας υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας. Αυτό που φοβίζει όλους έχει να κάνει με τα νοσοκομεία, που μπορεί να μην αντέξουν την πίεση των τελευταίων ημερών. Ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει στη χώρα, ωστόσο μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και των νοσηλευομένων. Είμαστε μια από τις περιφέρειες που έχουν χτυπηθεί περισσότερο αυτή τη φορά. Πρώτη πρέπει να είναι η Λομβαρδία η περιφέρεια του Μιλάνου και μετά είμαστε εμείς και το Βένετο».

Δεν είναι πλέον εύκολη η πρόσβαση στα νοσοκομεία 

«Νοσοκομεία υπάρχουν, το θέμα είναι κατά πόσο είναι εξοπλισμένα ώστε να αντέξουν όλη αυτή την κατάσταση. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και οι ασθενείς με άλλες βαριές ασθένειες που χρήζουν νοσηλείας, δεν είναι μόνο όσοι νοσούν με κορονοϊό. Για να πάμε τώρα στο νοσοκομείο δεν είναι εύκολη η πρόσβαση εξαιτίας του συνωστισμού».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις