Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

«Εισαγόμενα» τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Κίνα, αυξάνονται παντού θάνατοι και ασθενείς

Ισπανία

Μετά τις τέσσερις συνεχόμενες μέρες αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, η Κίνα κατέγραψε την Κυριακή (22.03.2020) μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Και αυτό καθώς το Πεκίνο εντείνει τα μέτρα για περιορισμό των ασθενών που προέρχονται από άλλες χώρες.

Την Κυριακή, η Κίνα κατέγραψε 39 νέα κρούσματα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, από 46 το Σάββατο. Όλα τους ήταν ταξιδιώτες που επέστρεψαν στην Κίνα από το εξωτερικό.

Click4more Προς αναβολή οι Ολυμπιακοί Αγώνες! Δεν στέλνει αθλητές ο Καναδάς

Ο δήμος του Πεκίνου επιβάλλει αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό του αριθμού των κρουσμάτων που φθάνουν στην πρωτεύουσα: από σήμερα (23.03.2020), οι διεθνείς πτήσεις θα εκτρέπονται σε άλλες πόλεις, όπου οι επιβάτες θα υποβάλλονται σε εξετάσεις.

Το Πεκίνο κατέγραψε 10 νέα κρούσματα χθες, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, από 13 προχθές Σάββατο. Ο αριθμός των κρουσμάτων που έφθασαν από το εξωτερικό έφθασε στο υψηλότερό του επίπεδο (21) στις 18 Μαρτίου.

Η Σαγκάη και η Γκουανγκζού ανακοίνωσαν επίσης ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα υποβάλλονται στο εξής σε εξετάσεις, επεκτείνοντας το μέτρο που μέχρι τώρα εφαρμοζόταν μόνο σε ανθρώπους που επέστρεφαν από χώρες και περιοχές υψηλού κινδύνου.

Η Σαγκάη εντόπισε 10 νέα κρούσματα χθες, από 14 μία ημέρα νωρίτερα. Η Γκουανγκντόνγκ εντόπισε 7, η Φουτζιάν 4 και Τζιανγκσού 2. Η Χεμπέι, η Τζετζιάνγκ, η Τζιανγκσί, η Σαντόνγκ και η Σετσουάν κατέγραψαν από ένα κρούσμα η καθεμιά. Ο αριθμός των κρουσμάτων που «εισήχθησαν» στην Κίνα αυξήθηκε στα 314 μέχρι τώρα.

Δεν αναφέρθηκε κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορονοϊού.

Ως χθες, το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης ανερχόταν σε 81.093 στην ηπειρωτική Κίνα.

Ο απολογισμός των νεκρών από την πανδημία στην ηπειρωτική Κίνα έφθασε τους 3.270, αυξημένος κατά εννέα από την προηγουμένη.

Η Νότια Κορέα

Οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν τον χαμηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό από την κορύφωση της εξάπλωσής του, στις 29 Φεβρουαρίου. Η συνέχιση της μείωσης των κρουσμάτων δημιουργεί ελπίδες πως η κατάσταση στη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας στην Ασία πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, έχει μπει σε φάση ύφεσης.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) έκαναν λόγο για 64 κρούσματα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 να ανέρχεται σε 8.961.

Click4more Νοσοκομειακός γιατρός ανάμεσα στους 112 νεκρούς του τελευταίου 24ωρου στη Γαλλία από τον κορονοϊό

Ο απολογισμός των θυμάτων της ασθένειας COVID-19 αυξήθηκε στους 110 νεκρούς, καθώς άλλος ένας ασθενής υπέκυψε.

Επί 12 ημέρες, η Νότια Κορέα καταγράφει περίπου 100 ή λιγότερα νέα κρούσματα, από 909 στις 29 Φεβρουαρίου.

Στον αντίποδα, 257 ασθενείς πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύονταν σε απομόνωση, σύμφωνα με τα KCDC. Στη Νότια Κορέα υπήρξαν περισσότεροι ασθενείς που αποθεραπεύτηκαν απ’ ό,τι νέα κρούσματα για πρώτη φορά τη 13η Μαρτίου, μετά την επιβεβαίωση του αρχικού κρούσματος, την 20ή Ιανουαρίου.

Ο κορονοϊός στον… κόσμο

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Νέα Ζηλανδία ξεπέρασε τα 100, καθώς καταγράφηκαν 36 νέοι ασθενείς. Από τα 36 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα δύο είναι περιπτώσεις στις οποίες ο ιός μεταδόθηκε εγχωρίως, διευκρίνισε ο γενικός διευθυντής δημόσιας υγείας του υπουργείου Υγείας, ο Δρ. Άσλεϊ Μπλούμφιλντ.

Στον Παναμά, οι αρχές κατέγραψαν 68 νέα κρούσματα του κορονοϊού, δηλαδή 28% περισσότερα από την προηγουμένη ενημέρωση, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη χώρα της κεντρικής Αμερικής να ανέρχεται πλέον σε 313.

Η Λούρδες Μορένο, διευθύντρια του τμήματος επιδημιολογίας, δήλωσε ότι καταγράφονται συνολικά τρεις θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας, ενώ διενεργείται έρευνα για άλλον έναν θάνατο, ο οποίος εκτιμάται πως μπορεί να οφειλόταν σε μόλυνση από τον κορονοϊό. Οκτώ στους δέκα από τους ανθρώπους που έχει επιβεβαιωθεί πως μολύνθηκαν βρίσκονται πλέον σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Στην Ταϊλάνδη, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν 122 νέα κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που αυξάνει τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί σε 721. Ανάμεσα στα νέα κρούσματα περιλαμβάνονται 20 ασθενείς που συνδέονται με προηγούμενα, 10 νέα κρούσματα που έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό, και 92 ασθενείς που δεν είναι σαφές πώς μολύνθηκαν και διενεργείται έρευνα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Στην Ταϊλάνδη έχει καταγραφεί ένας θάνατος εξαιτίας της πανδημίας. Στον αντίποδα, 52 άνθρωποι έχουν αναρρώσει και έχουν πάρει εξιτήριο. Άλλοι 668 συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Στις Φιλιππίνες, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε οκτώ νέους θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 και 16 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό που την προκαλεί.

Ο απολογισμός της πανδημίας στις Φιλιππίνες φτάνει πλέον τους 33 νεκρούς, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έχουν φθάσει τα 396.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις