Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Εισβολή στην Ουκρανία: Εδώ σκοτώθηκαν οι Έλληνες ομογενείς στον Σαρτανά

Εισβολή στην Ουκρανία: Εδώ σκοτώθηκαν οι Έλληνες ομογενείς στον Σαρτανά

Έξι είναι τελικά οι Έλληνες ομογενείς που σκοτώθηκαν μετά τους βομβαρδισμούς πολεμικών αεροσκαφών της Ρωσίας στην περιοχή Σαρτανά της Ουκρανίας, την τρίτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στη χώρα, σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες. Τις καταδικάζουμε απερίφραστα. Καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Ο θάνατος των Ελλήνων ομογενών προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό, με τον Juda Janar, κάτοικο του Σαρτανά να μιλάει στο newsit.gr και να τονίζει πως «έπεσαν νεκροί από πυρά των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας». Ο ίδιος έχει καταφύγει στη Μαριούπολη για να γλυτώσει από τις επιθέσεις του ρωσικού στρατού, που πλήττουν την Ουκρανία για τρεις ημέρες, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες.

Παράλληλα, στη σελίδα της κοινωνικής πλατφόρμας Telegram, ο λογαριασμός «Νέα της Αστυνομίας του Ντονέτσκ» ανάρτησε νωρίτερα σήμερα Σάββατο (26.2.2022) το απόγευμα, την ανακοίνωση της Εθνικής Αστυνομίας της Ουκρανίας:

 

«Σήμερα οι κατακτητές εξαπέλυσαν αεροπορική επίθεση στο χωριό Σαρτανά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 4 άτομα έχασαν τη ζωή τους, 9 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένα παιδί. 40 σπίτια υπέστησαν ζημιές. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση στα συντρίμμια, που ενδέχεται να βρίσκονται κάτω από ανθρώπους. Η αστυνομία εργάζεται επί τόπου, το έγκλημα πολέμου έχει τεκμηριωθεί. Προκαταρκτικός τίτλος – Άρθ. 438 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας (παραβίαση νόμων και τακτικών πολέμου).

Η αστυνομία στον κυβερνοχώρο έχει αναπτύξει ένα chatbot Telegram για να μπλοκάρει τις υπηρεσίες παραπληροφόρησης. Με τη βοήθεια του bot, μπορείτε να αποκλείσετε κανάλια Telegram, κανάλια YouTube, ομάδες στο Facebook, προφίλ Instagram που διαδίδουν παραπληροφόρηση, καθώς και πληροφορίες για τις τοποθεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων. Λεπτομερείς οδηγίες για τον αποκλεισμό καθεμιάς από τις υπηρεσίες θα σταλούν στους χρήστες chatbot».

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις