Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Εισβολή στην Ουκρανία: Η στιγμή που ο Ζελένσκι μαθαίνει ότι η Ρωσία βομβαρδίζει τον πύργο στο Κίεβο

Εισβολή στην Ουκρανία Ζελένσκι

Η εισβολή στην Ουκρανία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και από την Τρίτη, 01.03.2022, η Ρωσία ξεκίνησε να «χτυπά» στόχους και μέσα στο Κίεβο.

Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου, με τις ρωσικές δυνάμεις να εκτοξεύουν πυραύλους πλέον και μέσα στον αστικό ιστό και συγκεκριμένα έναν τηλεοπτικό πύργο στο Κίεβο, προκαλώντας τη διακοπή της εκπομπής καναλιών, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών και από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους πέντε άτομα.

Εκείνη τη στιγμή, ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδινε τηλεοπτική συνέντευξη και μετά το τέλος της, συνεργάτες του τον ενημέρωσαν για τον βομβαρδισμό της περιοχής.

Ο ίδιος σχολίασε μόνο «αυτή είναι η Ρωσία. Τα συγχαρητήριά μου». Νωρίτερα, είχε πει πως από την αρχή του πολέμου, έχει μιλήσει με την οικογένειά του μόνο μια φορά.

Δείτε το βίντεο

Οι Ρώσοι «χτύπησαν» εξοπλισμό στον πύργο, ο οποίος βρίσκεται κοντά σε ένα μεγάλο μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

«Τα τηλεοπτικά δίκτυα δεν θα λειτουργούν για λίγο», αλλά τα «εφεδρικά» συστήματα θα επιτρέψουν σε ορισμένες τηλεοράσεις να αποκαταστήσουν σύντομα τη μετάδοση, πρόσθεσε το υπουργείο.

Βίντεο δείχνουν τον πύργο τυλιγμένο σε πυκνό γκρίζο καπνό. Η κύρια δομή του κτιρίου, ωστόσο, παρέμενε όρθια.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών αποκάλεσε την Ρωσία βάρβαρη μετά την επίθεση στον πύργο που βρίσκεται κοντά σε μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ, τόπο μιας από τις μεγαλύτερες σφαγές Εβραίων κατά τη διάρκεια του ναζιστικού Ολοκαυτώματος.

Click4more: Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση σε αποθήκη πυρομαχικών στο Χάρκοβο – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες το τελευταίο 24ωρο

“Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον πύργο της τηλεόρασης, κοντά στο μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ ανέφερε στο Twitter. “Οι Ρώσοι εγκληματίες δεν σταματούν σε τίποτα, συνεχίζοντας τη βαρβαρότητά τους. Ρωσία = βάρβαροι”.

 

Ο πύργος της τηλεόρασης βρίσκεται στην ίδια γειτονιά με την τοποθεσία Μπάμπι Γιαρ, μια χαράδρα όπου οι Ναζί σκότωσαν περισσότερους από 30.000 Εβραίους σε δύο ημέρες το 1941. Η τοποθεσία είναι ένας σημαντικός τόπος μνήμης.

«Αυτοί οι βάρβαροι σφαγιάζουν τα θύματα του Ολοκαυτώματος για δεύτερη φορά», κατήγγειλε στο Twitter ο επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας, Αντρέι Γερμάκ.

Εισβολή στην Ουκρανία: Δείτε καρέ – καρέ την ρωσική επίθεση στον πύργο τηλεπικοινωνιών στο Κίεβο

Εισβολή στην Ουκρανία

Εισβολή στην Ουκρανία Εισβολή στην Ουκρανία

Εισβολή στην Ουκρανία Εισβολή στην Ουκρανία Εισβολή στην Ουκρανία

 

 

Φωτογραφίες: Reuters.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις