Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εισβολή στην Ουκρανία: Οι «Anonymous» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στις ιστοσελίδες ρωσικών ΜΜΕ

Εισβολή στην Ουκρανία: Οι «Anonymous» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στις ιστοσελίδες ρωσικών ΜΜΕ

Την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε ιστοσελίδες πολλών ΜΜΕ της Ρωσίας, ανάμεσά τους και κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, ανέλαβε σήμερα Δευτέρα (28.2.2022) η ομάδα χάκερ «Anonymous», παρατείνοντας τις επιθέσεις που έθεσαν στο στόχαστρο τις τελευταίες ημέρες πολλές επίσημες ιστοσελίδες της Ρωσίας.

Για μερικά λεπτά, οι ιστοσελίδες των κρατικών πρακτορείων ειδήσεων TASS και RIA Novosti, της εφημερίδας Kommersant, της προσκείμενης στο Κρεμλίνο Izvestia και του περιοδικού Forbes Russia, προέβαλαν ένα μήνυμα που καλούσε να «τεθεί τέλος» στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μετά την επίθεση των «Anonymous».

«Εδώ και μερικά χρόνια ζούμε όπως στη Βόρεια Κορέα. Γιατί μας χρειάζεται αυτό; Για να καταλήξει ο Πούτιν στα βιβλία της Ιστορίας; Δεν είναι δικός μας πόλεμος, ας τον σταματήσουμε!», ανέφερε το μήνυμα ενώ προστίθεται ότι «το μήνυμα αυτό θα εξαφανιστεί και ορισμένοι από εμάς θα απολυθούν, μπορεί να και να φυλακιστούν. Όμως δεν μπορούμε άλλο».

Το εν λόγω κείμενο κατηγορεί για «αδιαφορία» τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ που τέθηκαν στο στόχαστρο της επίθεσης των χάκερ.

Οι επιθέσεις ακολουθούν εκείνες που είχαν πραγματοποιηθεί την Πέμπτη από την ίδια ομάδα εναντίον των ιστοτόπων του δικτύου της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης RT (πρώην Russia Today).

Προχθές, Σάββατο, οι ιστότοποι του Κρεμλίνου, της Δούμας (κάτω βουλή του κοινοβουλίου) και του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, μια επίθεση για την οποία είχαν αναλάβει επίσης την ευθύνη οι Anonymous στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις