Κόσμος

Εισβολή στην Ουκρανία: Πολίτες μπαίνουν μπροστά για να μη φτάσουν οι Ρώσοι σε πυρηνικούς σταθμούς

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Ουκρανίας μετά τις πληροφορίες πως η Ρωσία μπορεί να επιχειρήσει να καταλάβει πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας στη Ζαπορίζια και την περιοχή Μικολάιβ. Οι εικόνες με πολίτες να κλείνουν το δρόμο, είναι συγκλονιστικές.

Κάτοικοι της πόλης Ενερχοντάρ, κοντά στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας της Ζαπορίζια, αλλά και εργαζόμενοι του εργοστασίου κατέβηκαν στο δρόμο για να εμποδίσουν τις δυνάμεις της Ρωσίας να επιτεθούν και να καταλάβουν τις εγκαταστάσεις.

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια είναι το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης και ένα από τα 10 μεγαλύτερα στον κόσμο.

Ο δήμαρχος του Ενερχοντάρ είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι στρατεύματα του Πούτιν πλησιάζουν την πόλη. Γι’ αυτό και οι πολίτες μπλόκαραν το δρόμο, ώστε να σταματήσουν τα ρωσικά στρατεύματα!

Φόβοι για πιθανή επίθεση υπάρχει και για τον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας Γιουζνουκραΐνσκ, που βρίσκεται στην περιοχή Μικολάιβ προς την πόλη Βοζνεσένκ.

Σε ανάρτησή του στο telegram, ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Χεραστσένκο, ανέφερε ότι υπάρχουν αναφορές από την ουκρανική Εθνοφρουρά ότι περίπου 20 ελικόπτερα των Ρώσων με αλεξιπτωτιστές πέταξαν από την περιοχή όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός.

«Μπορεί να πραγματοποιηθεί επίθεση με στόχο τον πυρηνικό σταθμό, Η Εθνοφρουρά είναι έτοιμη να πολεμήσει!» έγραψε στην ανάρτησή του ο Χεραστσένκο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
16
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS