Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Αστυνομικοί άνοιξαν το «δρόμο» στους οπαδούς του Τραμπ (video)

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Αστυνομικοί άνοιξαν το «δρόμο» στους οπαδούς του Τραμπ (video)

Τράβηξαν τα κιγκλιδώματα και άνοιξαν το δρόμο στους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ να εισβάλουν στο Καπιτώλιο, να καταπατήσουν το «ναό» της Δημοκρατίας στις ΗΠΑ, να βανδαλίσουν και να γράψουν (μαζί με τον πρόεδρό τους) μια από τις πιο «μαύρες» σελίδες στην ιστορία της χώρας.

Οι ευθύνες των αστυνομικών στα όσα έγιναν στο Καπιτώλιο το μεσημέρι (ώρα ΗΠΑ) της Τετάρτης (06.01.2021) καταγράφονται σε ένα video ντοκουμέντο: είναι η στιγμή που φαίνονται ξεκάθαρα να τραβούν τα κάγκελα και να αφήνουν τον όχλο των υποστηρικτικών του Ντόναλντ Τραμπ να περάσει στον προαύλιο χώρο.

Click4more Εισβολή στο Καπιτώλιο: Γυρίζουν την πλάτη στον Τραμπ και ζητούν καθαίρεση

Το video που ανέβασε στο TikTok ο δημοσιογράφος Μάρκους Ντιπάολα κάνει εδώ και ώρες το γύρο του διαδικτύου και ενισχύει τις φωνές για τις ευθύνες της αστυνομίας.

 

Γιατί πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν εκφράσει υποψίες πως ίσως η αστυνομία να έκανε τα… στραβά μάτια στους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ. Τη θεωρία αυτή ενισχύει η αργοπορία να αναπτυχθεί η Εθνοφρουρά, ενώ είχε γίνει εισβολή στο Καπιτώλιο, που αποφασίστηκε αργά και (κατά πληροφορίες) εξαιτίας παρέμβασης του Μάικ Πενς!

Ή το γεγονός πως κατ’ άλλους οι αστυνομικοί έβγαζαν ακόμη και selfies με τους εισβολείς στο Καπιτώλιο. 

Άλλοι πάλι θεώρησαν πως η αστυνομία πιάστηκε στον ύπνο.

 

Άλλο βίντεο από τη στιγμή της εισβολής, άλλωστε, δείχνει τον όχλο να εισβάλει στο Καπιτώλιο και έναν, μόνο έναν, αστυνομικό να έρχεται αντιμέτωπος με τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ και να αναγκάζεται να υποχωρήσει.

 

Από το «ντου» του εξαγριωμένου πλήθους στο Καπιτώλιο, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Μια γυναίκα δέχτηκε πυροβολισμό από αστυνομικό κατά τη διάρκεια της εισβολής και άλλοι τρεις άνθρωποι, ένας άνδρας και δυο γυναίκες, πέθαναν εξαιτίας τραυματισμών που υπέστησαν στα επεισόδια έξω από το κτίριο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις