Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Εγκαταλείπουν τον Τραμπ και οι πιο πιστοί «στρατιώτες» του

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Εγκαταλείπουν τον Τραμπ και οι πιο πιστοί «στρατιώτες» του

Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου (και της γυναίκας του) αρχίζουν να εγκαταλείπουν τον Ντόναλντ Τραμπ. Το χορό των παραιτήσεων άνοιξε η Στέφανι Γκρίσαμ, η προσωπάρχης της Μελάνια Τραμπ, μια από τις πιο παλιές συνεργάτιδες του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

Τα όσα έγιναν στο Καπιτώλιο, η εισβολή των οπαδών που πίστευαν στη μεγάλη συνωμοσία κατά του Ντόναλντ Τραμπ για να μην εκλεγεί ξανά πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν ήταν ανεκτά από κάποιους. Δυο από τις δυο παλιές συνεργάτιδες του απερχόμενου προέδρου «εγκατέλειψαν» ήδη το… καράβι. Και δεν ήταν οι μόνες.

Click4more Καπιτώλιο: Η στιγμή της εισβολής και οι εικόνες που λάβωσαν την δημοκρατία (video)

Οι πληροφορίες που ήθελαν τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, να παραιτείται μετά τα όσα έγιναν στο Καπιτώλιο και τη φημολογούμενη άρνηση του Αμερικανού προέδρου να δώσει ο ΟΚ για να αναπτυχθεί η Εθνοφρουρά, δεν επιβεβαιώνονται.

Ό,τι δεν έκανε εκείνος, όμως, έκανε σύμφωνα με το CNN ο αναπληρωτής του, Ματ Πότινγκερ. Το επιβεβαίωσε πρόσωπο κοντά στον (πρώην πλέον) αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας. Όπως τόνισε, ο Πότινγκερ, μετά την αντίδραση του Τραμπ στην εισβολή στο Καπιτώλιο, είχε πολύ λίγα να σκεφτεί. Και η παραίτηση μάλλον ήταν μονόδρομος.

Σύμφωνα με το CNN, εκτός από τον Ο’ Μπράιεν, να παραιτηθεί σκέφτεται και ο αναπληρωτής προσωπάρχης Κρις Λίντελ.

Αντίο Μελάνια

Πριν και τον Πότινγκερ, πάντως, η πρώτη που φαίνεται ότι αντέδρασε σε όσα έγιναν ήταν μια από τις πιο στενές και παλιές συνεργάτιδες της Μελάνια Τραμπ, η προσωπάρχης της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Στέφανι Γκρίσαμ.

Η Γκρίσαμ, που πριν γίνει προσωπάρχης της Μελάνια Τραμπ είχε διατελέσει διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και εκπρόσωπος Τύπου, υπέβαλε την παραίτησή της με άμεση ισχύ μετά τα όσα έγιναν στο Καπιτώλιο.

Click4more Εισβολή στο Καπιτώλιο: Αστυνομικοί άνοιξαν το «δρόμο» στους οπαδούς του Τραμπ (video)

Νωρίτερα, τον Λευκό Οίκο είχε εγκαταλείψει και η διευθύντρια για τα social media, Άνα Κριστίνα «Ρίκι» Νιτσέτα, επίσης με την παραίτησή της να τίθεται άμεσα σε ισχύ σύμφωνα με το CNN.

Η Γκρίσαμ και η Νιτσέτα ήταν από τα πρόσωπα που είχαν αντέξει… τα περισσότερα χρόνια στη διακυβέρνηση Τραμπ. Η πρώτη ήταν στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ από το 2015, όταν ακόμη ήταν υποψήφιος για την προεδρία και η δεύτερη από τον Φεβρουάριο του 2017. 

Μετά τα επεισόδια είχε επίσης παραιτηθεί η βοηθός εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Μάθιους, τονίζοντας σε δήλωσή της ότι ήταν τιμή της που υπηρέτησε την κυβέρνηση Τραμπ αλλά ήταν βαθύτατα ενοχλημένη απ’ όσα έγιναν στο Καπιτώλιο και ζήτησε ομαλή μετάβαση εξουσίας.  

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις