Κόσμος

Σπαρακτική έκκληση της μητέρας Ιάπωνα ομήρου στους τζιχαντιστές

Η μητέρα του Ιάπωνα δημοσιογράφου, ο οποίος μαζί με έναν ακόμα ομοεθνή του κρατούνται όμηροι από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, παρακάλεσε τους απαγωγείς του παιδιού της να το αφήσουν ελεύθερο.

Οι τζιχαντιστές μέσω video που έδωσαν στη δημοσιότητα, ζήτησαν από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας να τους καταβάλει ως λύτρα για την απελευθέρωση των ομήρων 200 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε 72 ώρες. Η προθεσμία που έδωσαν, έληξε.

«Ο γιος μου ο Κέντζι δεν είναι εχθρός του λαού της ισλαμικής πίστης. Το μόνο που μπορώ να κάνω ως μητέρα είναι να προσευχηθώ για την ασφαλή απελευθέρωσή του», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο, Τζούνκο Ισίντο.

«Αν μπορούσα να προσφέρω τη ζωή μου για την απελευθέρωση του γιου μου, θα ήταν μονάχα μια μικρή θυσία από την πλευρά μου. Πήγε μόνο και μόνο για να σώσει τον φίλο του. Πάντα προσπαθούσε να προστατεύσει τους αδύναμους», πρόσθεσε.

«Έφυγε αφήνοντας πίσω του ένα βρέφος και την οικογένειά του. Όταν ρώτησα τη γυναίκα του γιατί πήρε αυτή την απόφαση, εκείνη μου απάντησε ότι έπρεπε να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του για να σώσει τον φίλο του και ότι ήταν κάτι πολύ σημαντικό για αυτόν», δήλωσε η μητέρα του Γκότο προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε, δήλωσε ότι η διάσωση των δύο ανδρών αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας, ωστόσο τόνισε ότι η Ιαπωνία δεν πρόκειται να υποκύψει στην τρομοκρατία. Ο Άμπε έδωσε διαταγή στην κυβέρνησή του να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή απελευθέρωση τους.

Στο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους, το μέλος της οργάνωσης ζητά 200 εκατομμύρια δολάρια, όσα δηλαδή είχε δεσμευτεί να διαθέσει η Ιαπωνία στη διεθνή συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που μάχεται κατά των τζιχαντιστών.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει τονίσει ότι το ποσό που διέθεσε στη συμμαχία προορίζεται για ανθρωπιστική βοήθεια, ωστόσο επέμεινε στη στάση της ότι δεν πρόκειται να ενδώσει σε τρομοκρατικές απειλές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg: Με τις «ευλογίες» του Τραμπ ο Ερντογάν κλείνει συμφωνίες – μαμούθ για περισσότερα F-16, 250 Boeing και «βλέπει» F-35
Στο τραπέζι της συνάντησης Τραμπ - Ερντογάν θα βρεθούν συμφωνίες στον τομέα της άμυνας αλλά και της ενέργειας, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων
Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 1
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια: Καμία απειλή για τις πτήσεις λέει η Γερμανία – «Όλο και πιο ευάλωτη η πολιτική αεροπορία», προειδοποιεί ειδικός
Η Γερμανία επιχειρεί να καθησυχάσει μετά την κυβερνοεπίθεση που προκάλεσε προβλήματα στα συστήματα διαχείρισης επιβατών, ωστόσο ουρές και καθυστερήσεις συνεχίζονται στο Βερολίνο
Ταξιδιώτες σε ουρά λόγω της κυβερνοεπίθεσης 1
Εκκενώθηκε προληπτικά το αεροδρόμιο του Δουβλίνου λόγω συναγερμού - Δεν σχετίζεται με την κυβερνοεπίθεση
Το Τέρμιναλ 2 του αεροδρομίου του Δουβλίνου εκκενώθηκε το Σάββατο μετά από συναγερμό ασφαλείας – Το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με την κυβερνοεπίθεση που έπληξε αρκετά ευρωπαϊκά αεροδρόμια
Στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει την αστυνομία να παρεμβαίνει στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου
Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις από την κυβερνοεπίθεση σε Χίθροου, Βερολίνο και Βρυξέλλες – «Οι πτήσεις θα επηρεαστούν για μέρες»
Μια μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση παρέλυσε μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων στον τομέα των αερομεταφορών
Οι ταξιδιώτες περιμένουν κοντά στα γκισέ check-in στο Τερματικό 2 του αεροδρομίου Heathrow, εν μέσω καθυστερήσεων και ακυρώσεων πτήσεων, που οφείλονται σε διακοπή των συστημάτων check-in και επιβίβασης λόγω κυβερνοεπίθεσης
3