Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Εκλογές 2016: Τι θα συμβεί στην Αμερική αν δεν βγει “καθαρός” νικητής

Εκλογές 2016: Τι θα συμβεί στην Αμερική αν δεν βγει “καθαρός” νικητής

Αμερικάνικες εκλογές 2016. Η Αμερική ξυπνάει στις 9 Νοεμβρίου, και δεν έχει προκύψει νικητής από τις αμερικανικές εκλογές. Ακούγεται απίθανο; Κι όμως, δεν είναι.

Με τη Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ να είναι σε απόσταση αναπνοής σε αρκετές “σημαντικές” πολιτείες, οι αναλυτές έχουν αρχίσει να εμφανίζουν πιθανό σενάριο να χρειαστεί να γίνει νέα καταμέτρηση, γεγονός το οποίο θα καθυστερήσει το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ντόναλντ Τραμπ, έχει δηλώσει ότι μπορεί να μην αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών και ότι θα αφήσει την κοινή γνώμη σε αγωνία. Το newsit.gr παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ, και σας μεταφέρει όλες τις ειδήσεις από την εκλογική διαδικασία.

Σε πολλές πολιτείες -όχι σε όλες- μπορεί να γίνει νέα καταμέτρηση. Σε 43, επιτρέπεται κάτι τέτοιο, όταν δεν έχει προκύψει νικητής ή δεν έχει αναδειχθεί κάποιο κόμμα, σύμφωνα τον εθνικό νομοθετικό κανονισμό. Για παράδειγμα, μια τέτοια πολιτεία είναι η Φλόριντα, της οποίας τα αποτελέσματα για τα τους δύο υποψηφίους, αναμένεται να είναι πολύ κοντά.

Οι νόμοι ποικίλλουν, αλλά μια καθυστέρηση τέτοιου είδους είναι ικανή να «τρομάξει» τους επενδυτές και να θολώσει τις αγορές. «Αυτό που αγορές δεν θα ήθελαν να ζήσουν είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο θα είναι ασαφές για μέρες μετά τις εκλογές, ένα σενάριο που δεν μπορεί να απορριφθεί εντελώς», γράφει ο επικεφαλής της Horizon Investments και σχολιαστής σε πολλά αμερικανικά δίκτυα και συμπληρώνει «Αυτός ο αγώνας είναι τόσο αμφίρροπος που μια νέα καταμέτρηση στο Κολοράντο ή τη Βόρεια Καρολίνα ή στη Φλόριντα είναι μια πιθανότητα».

Τα ξένα ΜΜΕ για τις εκλογές στις ΗΠΑ 2016: Δείτε εδώ πως καλύπτουν οι New York Times τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Δείτε εδώ τι γράφει η Washington Post για τις εκλογές στις ΗΠΑ. Δείτε το LIVE του Guardian για τις αμερικάνικες εκλογές 2016. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα εκλογών στις ΗΠΑ όπως θα το καλύπτει το Foxnews. Οι αμερικάνικες εκλογές LIVE στο BBC.

Εκλογές ΗΠΑ 2016 – Οι πολιτείες swing: Πρόκειται για πολιτείες στις οποίες δεν υπάρχει μεμονωμένος υποψήφιος ή κόμμα όπου να υπάρχει εξασφαλισμένη συντριπτική υποστήριξη και ταλαντεύονται μεταξύ των υποψηφίων ανάλογα με τις εκλογικές αναμετρήσεις. Η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι η προεδρία έχει κερδηθεί εξαιτίας της Φλόριντα και του Οχάιο, καθώς πρόκειται για τις πιο αμφιταλαντευόμενες πολιτείες. Οι υπόλοιπες swing πολιτείες είναι η Βόρεια Καρολίνα, η Αριζόνα, η Τζόρτζια, το Μιζούρι, το Κολοράντο, η Νεβάδα, η Βιρτζίνια, το Ν.Χάμσάιρ, η Αϊόβα, το Μίσιγκαν, το Γουίνσκόνσιν, η Φλόριντα και η Πενσυλβάνια.

Αμερικανικές εκλογές: Αυτό είναι το πολυδαίδαλο πολιτικό σύστημα στις ΗΠΑ

Αμερικανικές εκλογές 2016: Ο Τραμπ… τσεκάρει τι ψηφίζει η Μελάνια! [pics]

 

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Η φωτογραφία του ζεύγους Κλίντον που προβληματίζει!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε