Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποτελέσματα εκλογών ΗΠΑ 2016 και όλες οι ειδήσεις

Αποτελέσματα εκλογών ΗΠΑ 2016 και όλες οι ειδήσεις

Η Αμερική ψηφίζει και όλος ο κόσμος περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα των αμερικώνικων εκλογών. Στις αμερικάνικες εκλογές, πάνω από 41 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα. Δείτε όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές στις ΗΠΑ, και τα αποτελέσματα εκλογών.

Το newsit.gr παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ, και σας μεταφέρει όλες τις ειδήσεις από την εκλογική διαδικασία. Πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων σε μια δημοσκόπηση που μετέδωσε το Bloomberg χθες απάντησε ότι έχει ήδη ψηφίσει. Η δημοσκόπηση αυτή κατέδειξε προβάδισμα της Κλίντον, με τρεις εκατοστιαίες μονάδες. Υπάρχουν κι άλλες θετικές ενδείξεις για το στρατόπεδο της Κλίντον. Η συμμετοχή των ισπανόφωνων ψηφοφόρων εμφανίζεται αυξημένη σε κάθε πολιτεία για την οποία είναι διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με την πρόωρη ψηφοφορία. Τα στοιχεία υποδεικνύουν πως όλο και περισσότεροι ισπανόφωνοι απαντούσαν στις δημοσκοπήσεις πως θα πάνε να ψηφίσουν, όσο οι εβδομάδες περνούσαν. Καθώς τα τρία τέταρτα των ισπανόφωνων Αμερικανών λένε ότι θα ψηφίσουν την Κλίντον, αυτή μάλλον είναι άσχημη εξέλιξη για τους Ρεπουμπλικάνους. Διαβάστε περισσότερα εδώ. Εκλογές ΗΠΑ: Οι πρόωρες ψήφοι μπορεί να φέρουν την ανατροπή.

Δείτε ΕΔΩ LIVE τα αποτελέσματα εκλογών, όπως αυτά ανακοινώνονται επίσημα.

Τα ξένα ΜΜΕ για τις εκλογές στις ΗΠΑ 2016: Δείτε εδώ πως καλύπτουν οι New York Times τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Δείτε εδώ τι γράφει η Washington Post για τις εκλογές στις ΗΠΑ. Δείτε το LIVE του Guardian για τις αμερικάνικες εκλογές 2016. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα εκλογών στις ΗΠΑ όπως θα το καλύπτει το Foxnews. Οι αμερικάνικες εκλογές LIVE στο BBC.

Σύμφωνα με καταγγελίες ένας ψηφοφόρος προσπαθεί να πατήσει στο ηλεκτρονικό σύστημα για να ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά το σύστημα δεν τον αφήνει. Ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει πως λίγο αργότερα το πρόβλημα αποκαταστάθηκε. Τι συνέβη στη Νεβάδα, για την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο έχει παράπονα αλλά κατέθεσε και μήνυση κατά εκλογικού αξιωματούχου; Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, εξηγεί τι ακριβώς συνέβη: “Οι δημοκρατικοί το αποκαλούν παράνοια και οι Ρεμπουπλικάνοι “λογική υποψία” δήλωσε ο Ρούντι Τζουλιάνι στο MSNBC. “Πως θα σας φαινόταν να παίξετε με τους κανόνες;” πρόσθεσε ο ίδιος και συνέχισε “Όταν λέμε (το εκλογικό τμήμα) κλείνει στις 9:00, κλείνει στις 9:00”. Διαβάστε περισσότερα εδώ. Εκλογές ΗΠΑ Live: Τηλεφωνική παρέμβαση Τραμπ στο Fox News: Αφήνει υπόνοιες για πιθανές παρατυπίες.

Ιστορικά, η λαϊκή ψήφος (τα αποτελέσματα με βάση την καταμέτρηση όλων των ψηφοδελτίων) δεν μεταφράζεται στο πραγματικό αποτέλεσμα (τα αποτελέσματα όσον αφορά τις 538 ψήφους του εκλεκτορικού σώματος). Τέσσερις φορές—πιο πρόσφατα το 2000, στην αναμέτρηση του Τζορτζ Ουόκερ Μπους με τον Αλ Γκορ—ο νικητής των εκλογών εξασφάλισε μεν τους περισσότερους εκλέκτορες, αλλά όχι τις περισσότερες ψήφους.
Προφανώς αυτό έχει τη σημασία του.

Ακόμη κι αν η Κλίντον εξασφαλίσει το 47% των ψήφων, δεν θα εξασφαλίσει το 47% των εκλεκτόρων. Το ποσοστό της στο εκλεκτορικό σώμα θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των εκλεκτόρων που αναδεικνύει κάθε πολιτεία. Στο Μέριλαντ για παράδειγμα, φέρεται να συγκεντρώνει 63%, ενώ στο Άινταχο, περίπου 23%. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τι ώρα θα ξέρουμε ποιος κέρδισε; Η απάντηση βεβαίως δεν είναι μια, αλλά αυτή είναι η σειρά με την οποία θα μαθαίνουμε τα αποτελέσματα της κάθε πολιτείας. Στις 3 θα γνωρίζουμε το μεγαλύτερο κομμάτι της Ιντιάνα και κάποιο από το Κεντάκι, ενώ δεν θα υπάρχει ακόμα εικόνα για τους εκλέκτορες.

Μια ώρα αργότερα, στις 4 θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος της Φλόριντα, στη Τζορτζια, στο υπόλοιπο της Ιντιάνα, στο δυτικό κομμάτι του Κεντάκι, στο Νιου Χαμπσάιρ, στην Βόρεια Καρολίνα, στο Βερμόντ και στη Βιρτζίνια. Εκείνη την ώρα θα υπάρχει εικόνα για 64 από τους εκλέκτορες. Διαβάστε περισσότερα εδώ. Εκλογές ΗΠΑ 2016: Τι ώρα θα ξέρουμε ποιος κέρδισε; [pics]

Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, οι Σουφραζέτες συχνά φορούσαν λευκά στους αγώνες για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών, συμμετοχή στα κοινά και ίση μεταχείριση με τους άντρες. Και τώρα, γυναίκες που υποστηρίζουν την υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, σχεδιάζουν να φορέσουν λευκά, όταν θα προσέρχονται στις κάλπες για να ψηφίσουν, σύμφωνα με την Boston Globe. Διαβάστε περισσότερα εδώ. Αμερικανικές εκλογές 2016: Με λευκά στις κάλπες οι “Σουφραζέτες” της Χίλαρι.

H αποκάλυψη του γιου του Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter πως ψήφισε τον πατέρα του στις αμερικανικές εκλογές μπορεί να τον φέρει αντιμέτωπο με βαρύ πρόστιμο ή ακόμα και φυλάκιση. Με ένα tweet ο Έρικ Τραμπ δημοσιοποίησε πως ψήφισε τον πατέρα του και μάλιστα ανέβασε και μία φωτογραφία ενός συμπληρωμένου ψηφοδελτίου, λέγοντας πως είναι απίστευτη τιμή να ψηφίσει τον πατέρα του γιατί έχει πολλά να προσφέρει στις ΗΠΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ. Εκλογές ΗΠΑ: Κινδυνεύει με φυλάκιση ο γιος του Τραμπ λόγω ενός tweet.

Αμερικάνικες εκλογές 2016. Η Αμερική ξυπνάει στις 9 Νοεμβρίου, και δεν έχει προκύψει νικητής από τις αμερικανικές εκλογές. Ακούγεται απίθανο; Κι όμως, δεν είναι. Με τη Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ να είναι σε απόσταση αναπνοής σε αρκετές “σημαντικές” πολιτείες, οι αναλυτές έχουν αρχίσει να εμφανίζουν πιθανό σενάριο να χρειαστεί να γίνει νέα καταμέτρηση, γεγονός το οποίο θα καθυστερήσει το τελικό αποτέλεσμα. Διαβάστε περισσότερα εδώ. Εκλογές 2016: Τι θα συμβεί στην Αμερική αν δεν βγει “καθαρός” νικητής.

Υποδοχή με… γιουχάισμα επεφύλασσαν Αμερικανοί πολίτες στον Ντόναλντ Τραμπ, έξω από το εκλογικό κέντρο της Νέας Υόρκης, όπου πήγε να ψηφίσει ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ.  Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο, Ντόναλντ Τραμπ, έγινε δεκτός με γιουχαΐσματα καθώς προσήλθε σήμερα για να ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο του Μανχάταν, προπύργιο των Δημοκρατικών όπου το προβάδισμα της αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να είναι ευρύ. Διαβάστε περισσότερα εδώ. Εκλογές ΗΠΑ 2016: Γιούχαραν τον Τραμπ στο εκλογικό κέντρο! [vid]

Καμία εμπιστοσύνη -όπως φαίνεται- δεν έχει ο Ντόναλντ Τραμπ στη σύζυγό του, Μελάνια, την οποία… τσέκαρε για να δει τι θα ψηφίσει στις αμερικανικές εκλογές. Η Αμερική αποφασίζει ποιός θα είναι ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο αντίπαλος της Χίλαρι Κλίντον έφθασε στο εκλογικό κέντρο της Νέας Υόρκης με λιμουζίνα κι έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Μελάνια. Είχε επιλέξει να φορέσει σκούρο κοστούμι και μπλε γραβάτα, ενώ προτού πάει να ψηφίσει αντάλλαξε χειραψίες με πολίτες κι αγόρασε ένα γλυκό από ένα παιδί σε έναν υπαίθριο πάγκο.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. Αμερικανικές εκλογές 2016: Ο Τραμπ… τσεκάρει τι ψηφίζει η Μελάνια! [pics]

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε