Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Εκλογές ΗΠΑ: Εκνευρισμός στο στρατόπεδο της Χίλαρι

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα όχι μόνο να μην επιβεβαιώνουν τον… «περίπατο» αλλά να τη δείχνουν ακόμη και να χάνει την προεδρία, στο στρατόπεδο της Χίλαρι Χίλαρι Κλίντον επικρατεί εκνευρισμός.

Οι συνεργάτες ψάχνουν να βρουν τι συνέβη και η Χίλαρι Κλίντον έχασε τη Φλόριντα και το Οχάιο. Πάντως και παρά τον εκνευρισμό, στο επιτελείο της Κλίντον προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και δηλώνουν πως πιστεύουν ότι έχουν αρκετές ψήφους για να κερδίσουν τελικά την προεδρία.

Περιμένουν τα αποτελέσματα και από τις άλλες πολιτείες.

Με τον Μπιλ Κλίντον στο πλευρό της και φυσικά την κόρη της Τσέλσι, τον γαμπρό της Μαρκ Μεζβίνσκι και τα εγγόνια της, η Σάρλοτ και ο Έινταν, η Χίλαρι Κλίντον είναι… κλεισμένη σε μια σουίτα του ξενοδοχείο Peninsula στη Νέα Υόρκη και παρακολουθεί τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών.

Η μικρή Σάρλοτ μάλιστα φορά ένα φορεματάκι με το γράμμα H (από το Hillary), προς τιμήν της γιαγιάς της.

Ένα tweet της Χίλαρι Κλίντον, μόλις είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αποτελέσματα, με το οποίο η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαριστούσε τους συνεργάτες της «ό,τι κι αν γίνει», ερμηνεύθηκε πως (η πρώτη τουλάχιστον) παραδοχή ήττας. «Αυτή η ομάδα έχει τόσα πολλά για να είναι περήφανη. Ό,τι κι αν γίνει απόψε, σας ευχαριστώ για όλα» έγραψε.

Μαζί με τον σύζυγό της και πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, η Χίλαρι ετοιμάζει τον λόγο της (άγνωστο ακόμα αν θα είναι νικητήριος ή όχι) σύμφωνα με όσα δήλωσε βοηθός της στο CNN.

Παρόντες και άλλοι βοηθοί του ζεύγους Κλίντον, όπως οι: Tina Flournoy, John Davidson, Jennifer Palmieri, Huma Abedin, Angel Urena, Nick Merrill, Capricia Marshall και Philippe Reines.

Για τους… καλεσμένους της, η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ έχει προβλέψει να υπάρχει μπουφές, όπου σερβίρεται σολομός, βραστά καρότα και πίτσα για χορτοφάγους μεταξύ άλλων. Επίσης, για επιδόρπιο υπάρχει creme brulee και πάλι για… χορτοφάγους!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε