Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Εκλογές ΗΠΑ: Για τα μάτια της Μελάνια… Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας συγχαίρει πρόωρα τον Τραμπ για την «καθαρή» του νίκη

πρωθυπουργός Σλοβενίας
Φωτογραφία Reuters

Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ για την ξεκάθαρη νίκη του, όπως τη χαρακτήρισε σε ανάρτησή του στο Twitter, στις αμερικανικές εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ κήρυξε τη νίκη του πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

«Είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι ο αμερικανικός λαός εξέλεξε τους @realDonaldTrump (Ντόναλντ Τραμπ) @Mike_Pence (Μάικ Πενς) για #4ακόμαχρόνια», δήλωσε ο Γιάνεζ Γιάνσα. Σημειώνεται ότι η Σλοβενία είναι η πατρίδα της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίσθηκε νωρίτερα σήμερα πως νίκησε τον δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν, ενώ εκατομμύρια ψήφοι δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί. Η κούρσα για τον Λευκό Οίκο εξελίσσεται στήθος με στήθος και δεν θα έχει κριθεί έως ότου μια χούφτα πολιτείες ολοκληρώσουν την καταμέτρηση των ψήφων μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες.

«Όσο περισσότερες οι καθυστερήσεις και άρνηση των γεγονότων από τα #MSM (κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης), τόσο μεγαλύτερος ο τελικός θρίαμβος για τον #POTUS (πρόεδρο των ΗΠΑ)», έγραψε στην ανάρτησή του ο Γιάνσα, ένας δεξιός πολιτικός που είχε εκφράσει τη στήριξή του προς τον Τραμπ ενόψει των εκλογών. «Συγχαρητήρια @GOP (ρεπουμπλικανικό κόμμα) για ισχυρά αποτελέσματα σε όλες τις ΗΠΑ».

Click4more: Εκλογές ΗΠΑ LIVE – Τα στοιχήματα «δείχνουν» Πρόεδρο! Οι Πολιτείες που θα κρίνουν τη νίκη

Τα στοιχήματα «δείχνουν» Πρόεδρο

Το θρίλερ συνεχίζεται χωρίς τέλος, με τον Ντόναλντ Τραμπ να προηγείται σε πολιτείες κλειδιά αλλά τον Τζο Μπάιντεν να κάνει την ανατροπή στο Ουισκόνσιν.

Τα πράγματα αλλάζουν ώρα με την ώρα ακόμη και στις αποδόσεις των στοιχημάτων. Νωρίτερα, είχαν πέσει εκείνες του Ντόναλντ Τραμπ άρα προεξοφλούνταν νίκη του. Τώρα, είναι οι αποδόσεις που θέλουν νικητή τον Τζο Μπάιντεν εκείνες που “πέφτουν”.

Οι πολιτείες κλειδιά

Η Πενσιλβάνια (την οποία ο Τραμπ έχει αποφασίσει ότι έχει πάρει) θα παίξει το δικό της ρόλο στις εκλογές. Ακόμη και χωρίς αυτή, όμως, οι νίκες του Μπάιντεν στην Αριζόνα, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν, μαζί με την αναμενόμενη νίκη του σε μια περιφέρεια της Νεμπράσκα, μια πολιτεία οι εκλεκτορικές ψήφοι της οποίας κατανέμονται κατά περιφέρεια, θα τον οδηγήσουν στον Λευκό Οίκο, εφόσον κρατήσει επίσης τις πολιτείες που ο Τραμπ είχε χάσει το 2016. 

Ο Μπάιντεν προηγείται επίσης στη Νεβάδα, μια πολιτεία που ο Τραμπ έχασε το 2016, ενώ ο Τραμπ προηγείται στην Τζόρτζια, μια πολιτεία που είχε κερδίσει εύκολα το 2016, όμως οι ψήφοι εξακολουθούν να καταμετρώνται.

Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ μέσα από το live blog του newsit.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις