Πέμπτη, 25 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Εκλογές ΗΠΑ: Το ορθογραφικό του Ντόναλντ Τραμπ με τους… “Πολωνούς” που “έριξε” το Twitter

πρόεδρος ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Τα χλευαστικά σχόλια χιλιάδων χρηστών των social media κατάφερε να προκαλέσει για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Νωρίς το πρωί της Τετάρτης (4/11), και ενώ τα αποτελέσματα των εκλογών δεν αποκλείεται να καθυστερήσουν πολύ, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Τwitter ότι «οι Πολωνοί» έκλεισαν.

«Είμαστε ΠΟΛΥ ψηλά, αλλά προσπαθούν να ΚΛΕΨΟΥΝ στις Εκλογές. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να το κάνουν. Δεν μπορεί να καταμετρώνται οι ψήφοι όταν κλείσουν οι Πολωνοί!», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ έπειτα από πολύωρη σιγή στα social media. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αντικατέστησε λίγα λεπτά αργότερα την λέξη «Πολωνοί» (“Poles”) με την λέξη «Κάλπες» (“Polls”), αλλά ήταν ήδη αργά.

 

Μετά την αρχική ανάρτηση του Τραμπ η λέξη «Πολωνοί» άρχισε να κυκλοφορεί στο Twitter με περισσότερα από 60.000 tweets να την αναφέρουν μέσα σε 45 λεπτά.

 

 

 

Το ορθογραφικό λάθος χλευάστηκε διαδικτυακά και στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης με τον Πολωνό ευρωβουλευτή και πρώην υπουργό Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι να διερωτάται: «Πρώτα η εθνικιστική μας κυβέρνηση και τώρα @ο Ντόναλντ Τραμπ να θέλουν να κλείσουν τους Πολωνούς; Γιατί;».

Click4more: Εκλογές ΗΠΑ LIVE – Οργή Μπάιντεν για το ατόπημα Τραμπ! “Προσπαθεί να φιμώσει τους Αμερικανούς”

Μάχη στήθος με στήθος για Μπάιντεν – Τραμπ

Μια αναμέτρηση που κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμά της είναι οι εκλογές στις ΗΠΑ. Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν παλεύουν στήθος με στήθος για να κερδίσουν τους εκλέκτορες στις κρίσιμες πολιτείες και να κερδίσουν μαζί τους και την προεδρία της χώρας.

Σε κάποιες περιπτώσεις, τα αποτελέσματα δεν αποκλείεται να καθυστερήσουν πολύ. Η καταμέτρηση άρχισε μόλις έκλεισαν οι κάλπες στις εκλογές στις ΗΠΑ. Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν περιμένουν να μάθουν σε ποιον από τους δυο καταλήγουν οι κρίσιμες πολιτείες αλλά όλα δείχνουν πως η κατάσταση θα αργήσει να ξεκαθαρίσει.

Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ μέσα από το live blog του newsit.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις