Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Εκλογές στην Τουρκία LIVE: Οι πρώτες δηλώσεις Ερντογάν μετά το θρίαμβο!

Εκλογές στην Τουρκία LIVE: Οι πρώτες δηλώσεις Ερντογάν μετά το θρίαμβο!

– “Ο τουρκικός λαός με ανακήρυξε πρόεδρο σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα” δήλωσε ο Ερντογάν!
– Παραδώσαμε μαθήματα δημοκρατίας! Το Έθνος μας έκανε αυτό που έπρεπε, τόνισε αναφερόμενος στο 90% της συμμετοχής
– “Ελπίζω κανείς να μην βλάψει τη δημοκρατία ρίχνοντας σκιές στις εκλογές για να καλύψει την αποτυχία του” η αιχμή κατά Ιντζέ!
– Εκτός από την προεδρία ο Ερντογάν φαίνεται πως κερδίσει (λόγω συνεργασίας με τον Μπαχτσελί) και τη Βουλή!
– Πανωλεθρία για την Ακσενέρ, την πέρασε κι ο Ντεμιρτάς!
– Δείτε ζωντανή εικόνα από την Τουρκία – Το newsit.gr στην Κωνσταντινούπολη – Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις μέσα από live blogging

Οι εκλογές στην Τουρκία… τώρα ξεκινούν! Οι κάλπες έκλεισαν, εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες ψήφισαν και τώρα Ερντογάν και Ιντζέ κάθονται… σε αναμμένα κάρβουνα για τα πρώτα αποτελέσματα!

Είναι διπλές, προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, οι κρισιμότερες των τελευταίων ετών! Ο Ερντογάν θέλει 50,01% για να ενεργοποιήσει όλα τα… καλούδια που του έδωσε το περσινό δημοψήφισμα. Η αντιπολίτευση -και δη ο Ιντζέ- θέλουν δεύτερο γύρο και την πλειοψηφία στην Βουλή για να βάλουν “φρένο” στον “σουλτάνο”.

Δείτε ζωντανή εικόνα από την Τουρκία

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις μέσα από το live blogging του newsit.gr

 

Εκλογές στην Τουρκία – Λεπτό προς λεπτό από το newsit.gr

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως το newsit.gr βρίσκεται εδώ και μέρες στην «καρδιά» των εξελίξεων. Η απεσταλμένη του Newsit στην Κωνσταντινούπολη, Καρολίνα Μισέλ, θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν πριν, κατά την διάρκεια και μετά τις εκλογές στην Τουρκία.

Το έκανε… σόου ο Ερντογάν!

Ο Ερντογάν έφτασε μαζί με τη σύζυγό του Εμινέ και την… ασφάλειά τους στο εκλογικό κέντρο στις 13:30. Παραδοσιακά, ο πρόεδρος της Τουρκίας ψηφίζει σε σχολείο στο Σκούταρι, περιοχή στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Από νωρίς, εκατοντάδες κόσμου βρισκόταν στο σχολείο και περίμενε τον Τούρκο πρόεδρο. Οι άνθρωποί του είχαν φροντίσει για όλα. Ακόμα και να μοιράζουν δώρα στα παιδιά που ήταν εκεί.

Τη στιγμή που η λιμουζίνα του Ερντογάν μπήκε στο προαύλιο, άρχισαν να χειροκροτήματα. Με ένα αχνό χαμόγελο κατέβηκε εκείνος από τη μια πλευρά του αυτοκινήτου και η Εμινέ από την άλλη. Αμέσως, ένας άνδρας που κρατούσε ένα κοριτσάκι στα χέρια του, τον πλησίασε. Δείτε όλο το ρεπορτάζ εδώ.

Εκλογές στην Τουρκία: Ψήφισαν Ιντζέ – Ακσενέρ

Οι κάλπες άνοιξαν το πρωί της Κυριακής (24.06.2018) στις 08:00 και από νωρίς ψήφισαν οι αντίπαλοι του Ερντογάν.

Ο πρώτος υποψήφιος που ψήφισε ήταν ο Μουχαρέμ Ιντζέ. Ο κ. Ιντζέ ψήφισε στην Γιάλοβα στις 10:30 το πρωί και στις δηλώσεις του ήταν φειδωλός.

«Ας γίνει το καλύτερο για τον λαό και τη χώρα», είπε και πρόσθεσε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα από όπου θα παρακολουθήσει την καταμέτρηση.

Στην Κωνσταντινούπολη και στο Μαιλέρμπεγι, έριξε την ψήφο της η Μεράλ Ακσενέρ ηγέτης του Καλού Κόμματος! Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι selfies… ενώ τόσο και η Ακσενέρ όσο και ο Ιντζέ ψήφισαν φορώντας καρφίτσα με την τουρκική σημαία.

Επίσης δεν έλειψαν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης για βία, νοθεία και κλίμα τρομοκρατίας! Έτσι, οι εκλογές στην Τουρκία ήταν από νωρίς… εκρηκτικές!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις