Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Εκλογές Τουρκία: Πολιτικό πόλεμο προκάλεσε δήλωση της ηθοποιού, Μερβέ Ντιζντάρ στην βράβευσή της στο Φεστιβάλ Καννών

Εκλογές Τουρκία: Πολιτικό πόλεμο προκάλεσε δήλωση της ηθοποιού, Μερβέ Ντιζντάρ στην βράβευσή της στο Φεστιβάλ Καννών

Μαλλιά κουβάρια έγιναν η κυβέρνηση της Τουρκίας και η αντιπολίτευση και μάλιστα εν μέσω των σημερινών (28.5.2023) εκλογών στη χώρα με αφορμή μια δήλωση της ηθοποιού, Μερβέ Ντιζντάρ στην βράβευσή της στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

Η Τουρκάλα ηθοποιός κέρδισε το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ των Καννών για την ερμηνεία της στην ταινία «Ξερά Χόρτα» και εκεί μίλησε για την κατάσταση στην χώρα.

Η δήλωση της Μερβέ Ντιζντάρ έβαλε… πολιτικό μπουρλότο στο σκηνικό των εκλογών στην Τουρκία.

Η ηθοποιός είπε με νόημα ρίχνοντας καρφί για την κατάσταση στην Τουρκία: «Αφιερώνω αυτό το βραβείο σε όλες τις αδερφές μου που δεν εγκαταλείπουν ποτέ την ελπίδα τους ό,τι κι αν γίνει και σε όλες τις αγωνιζόμενες ψυχές στην Τουρκία που περιμένουν να ζήσουν τις καλές μέρες που τους αξίζουν».

 

Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που δίνει την μάχη για την προεδρία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις σημερινές δεύτερες εκλογές στη χώρα έστειλε τα συγχαρητήριά του στην ηθοποιό, βάζοντας στο θέμα και την μάχη της κάλπης.

«Συγχαίρω από καρδιάς τη Μερβέ Ντιζντάρ, που κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών. Σήμερα, θα προσφέρουμε το δώρο της δημοκρατίας σε όλα τα αγωνιζόμενα πνεύματα που περιμένουν να ζήσουν τις καλές μέρες που τους αξίζουν στην Τουρκία», είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Κομπλεξική και σκλάβος της Δύσης»

Στον αντίποδα, ένα μέλος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, AKP «έσταξε χολή» για την διάκριση της νεαρής ηθοποιού στις Κάννες και την… στόλισε με σκληρούς χαρακτηρισμούς.

«Ένας άλλος χαμένος σκλάβος της Δύσης. Είναι τόσο κουτή, που τρέμει να διαβάσει το χαρτί που της δόθηκε, είναι αρκετά κομπλεξική ώστε να παραδώσει τη χώρα της στη νοοτροπία της υποδούλωσης», ανέφερε στο τουίτερ ο Εμρέ Τζεμίλ Αϊβαλί – μέλος Κεντρικού Εκτελεστικού Συμβουλίου AKP.

Επίσης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την ηθοποιό όργανο της Δύσης και να αφήσει αιχμές για τη συσχέτισή της με το PPK.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις