Κόσμος

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Είμαστε έτοιμοι για λήψη μέτρων σε βάρος της Τουρκίας

Ο Πίτερ Στάνο μίλησε στην ΕΡΤ για την τουρκική προκλητικότητα. "Περιοριστικά μέτρα, αν δεν προχωρήσουμε μέσω του δρόμου του διαλόγου".

“Η αλληλεγγύη της Ευρώπης σε Ελλάδα και Κύπρο είναι ξεκάθαρη”, τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο, σε αποκλειστική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, αποκαλύπτοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη για λήψη μέτρων σε βάρος της Τουρκίας.

“Η Ε.Ε. είναι πολύ ξεκάθαρη σε σχέση με την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα και την Κύπρο και η προσδοκία της Ε.Ε. εκφράστηκε προς στην Τουρκία τόσο με δημόσιες δηλώσεις όσο και μέσω της δέσμευσης του Ύπατου Εκπροσώπου Μπορέλ, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου, τον ενημέρωσε για τις συζητήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών και τις προσδοκίες της Ε.Ε. να δει την αποκλιμάκωση, να δει διάλογο και δέσμευση και όχι βήματα, μονομερή βήματα τα οποία αποτελούν προκλήσεις και συμβάλλουν στην αύξηση των εντάσεων. Και εάν δεν υπάρχει διάλογος, η Ε.Ε. έχει ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί από την πλευρά μας εάν δεν υπάρχουν δείγματα αποκλιμάκωσης. Γι’ αυτό, το Συμβούλιο είναι έτοιμο να ξεκινήσει συζητήσεις για πιθανά περιοριστικά μέτρα, αλλά όλοι ελπίζουμε ότι είναι πιθανόν να προχωρήσουμε μέσω του δρόμου του διαλόγου και των συζητήσεων”, είπε χαρακτηριστικά.

Click4more: Δένδιας: Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με την Τουρκία – Παρέδωσα επιστολή του πρωθυπουργού στον γ.γ. του ΟΗΕ

Ερωτηθείς, ποια είναι τα μέτρα που θα φόβιζαν την Τουρκία και θα έκαναν την Άγκυρα να αλλάξει στάση, ο Στάνο απάντησε: “Δεν είναι στη φύση της Ε.Ε. να απειλήσει κάποιον. Εάν οι αρχές της δεν γίνουν σεβαστές ή καταπατηθούν τότε η Ε.Ε μπορεί να λάβει πολλά μέτρα. Όσον αφορά τις άλλες ενέργειες της Τουρκίας εναντίον κράτους-μέλους της Ε.Ε, της Ελλάδας, η Ε.Ε. έχει επισημάνει ότι είμαστε έτοιμοι για συζητήσεις για να δούμε τι είδους μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν για να δείξουμε πόσο αυστηροί και πόσο σταθεροί είμαστε για να δείξουμε την αλληλεγγύη και να σταθούμε στο ύψος των αρχών μας και να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μακρόν με βίντεο βάζει τέλος στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών στη Γαλλία – Stop και στα κινητά στα σχολεία
«Οι εγκέφαλοι των παιδιών και των εφήβων μας δεν είναι προς πώληση, ούτε πρέπει να χειραγωγούνται, είτε από αμερικανικές πλατφόρμες είτε από κινεζικούς αλγόριθμους»
Εμανουέλ Μακρόν
CNN: Η Γροιλανδία, η Αρχαία Αθήνα και ο Θουκυδίδης – Οι κίνδυνοι από την επίδειξη ωμής ισχύος σε συμμάχους
Όταν ο Καναδός πρωθυπουργός, Μαρκ Κάρνεϊ ανέβηκε στο βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, παρέθεσε Θουκυδίδη, ως προειδοποίηση - «Οι ισχυροί πράττουν ό,τι μπορούν και οι αδύναμοι υφίστανται ό,τι πρέπει»
Η Γροιλανδία
Wall Street Journal: Κορυφαίος Κινέζος στρατηγός και στενός σύμμαχος του Σι Τζινπίνγκ υπό έρευνα για διαρροή πυρηνικών στοιχείων στις ΗΠΑ
Στο επίκεντρο καταγγελιών ο ανώτερος στρατηγός Zhang Youxia για δωροδοκίες σε αντάλλαγμα προαγωγές, κατάχρηση εξουσίας και πολιτικές κλίκες στον κινεζικό στρατό
Ο Zhang Youxia
Πέντε τραυματίες από πυροβολισμούς σε διαμέρισμα στο Βερολίνο - Σε σοβαρή κατάσταση οι δύο
Μια σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα, ένας άνδρας και δύο ακόμη τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από νοσοκόμους και γιατρούς και στη συνέχεια όλοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία
Αστυνομία της Γερμανίας
New York Times: Ο Χαμενεΐ διέταξε την καταστολή των διαδηλώσεων στο Ιράν «με κάθε μέσο» – «Οργανωμένη σφαγή από το κράτος»
Οι δυνάμεις ασφαλείας αναπτύχθηκαν στους δρόμους του Ιράν με εντολή «να πυροβολούν για να σκοτώσουν» και τους δόθηκε εντολή να μην δείξουν κανένα έλεος στους διαδηλωτές
Αυτοκίνητα καίγονται σε δρόμο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για την κατάρρευση της αξίας του νομίσματος, στην Τεχεράνη