Κόσμος

Έκρηξη στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς: Για όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά λένε οι ρώσοι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η μεγάλη φωτιά στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με το δίκτυο μεταφορών και συγκοινωνιών της Ρωσίας οφείλεται στην ανατίναξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, ανακοίνωσε η ρωσική αντιτρομοκρατική.

Παράλληλα η αντιτρομοκρατική στη Ρωσία, όπως μεταδίδουν και τοπικά ΜΜΕ, κάνει λόγο με μεγάλη ζημιά στο τμήμα της γέφυρας στο Στενό του Κερτς που χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα.

«Στις 06:07 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο οδικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας (…) σημειώθηκε έκρηξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, που προκάλεσε πυρκαγιά σε επτά βαγόνια τρένου που κατευθυνόταν προς την Κριμαία», ανέφερε η επιτροπή.

Νωρίτερα, οι ρωσικές αρχές έκαναν λόγο για πυρκαγιά πάνω στην τεράστια γέφυρα αυτή, στο Στενό του Κερτς, που προκάλεσε διακοπή της κυκλοφορίας.

«Δεξαμενή καυσίμων σιδηροδρομικού συρμού έπιασε φωτιά», ανέφερε ο οργανισμός σιδηροδρόμων της Κριμαίας.

Η γέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε, με μεγάλο κόστος, κατ’ εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν, επιτρέπει τη μεταφορά ρωσικού στρατιωτικού υλικού στις δυνάμεις που επιχειρούν στην Ουκρανία. Την εγκαινίασε προσωπικά ο πρόεδρος Πούτιν το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

Μέσω αυτής διέρχονται τόσο τρένα όσο και οχήματα και έχει καίριο ρόλο ως προς τη μεταφορά προσώπων και αγαθών σ τη χερσόνησο. Από την άλλη, για το Κίεβο αποτελεί μισητό σύμβολο της προσάρτησης της Κριμαίας.

Η Ρωσία διαβεβαίωνε πρόσφατα πως η γέφυρα είναι ασφαλής, παρά τον πόλεμο, αλλά ταυτόχρονα είχε απειλήσει με αντίποινα την Ουκρανία αν οι δυνάμεις της αποπειραθούν να την καταστρέψουν.

Στην Κριμαία έχουν καταγραφεί αρκετές εκρήξεις τους τελευταίους μήνες πιθανόν εξαιτίας ουκρανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, όπως η έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στη στρατιωτική βάση Τζάνκοϊ τον Αύγουστο, που προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρωσία υπόσχεται «σκληρά» αντίποινα για τον βομβαρδισμό διυλιστηρίου – «Αν καεί η Ουκρανία, θα καεί και η Μόσχα» λέει ο Ζελένσκι
Δεν είναι σίγουρο πώς θα αντιδράσει η Ρωσία, αλλά οι δυνάμεις της έχουν βομβαρδίσει συχνά πολιτικούς στόχους σε πόλεις της Ουκρανίας με βαλλιστικούς πυραύλους και drones από την αρχή του πολέμου
Μόσχα
Ο Μακρόν προτρέπει τον Νετανιάχου να επιδείξει «υπευθυνότητα και ορθολογισμό» – Απόφαση «αυθορμητισμού» η συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν
Είπε ότι θα επιδιώξει εκ νέου να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα για «να βοηθήσει τον στρατό του Λιβάνου να ανακτήσει τον έλεγχο της επικράτειάς του»
SIMON WOHLFAHRT
Το μνημόνιο ΗΠΑ – Ιράν χρειάζεται «νικητή»: «Ο απελπισμένος Τραμπ πίεσε για υπογραφή», τονίζει ο Χαμενεΐ – «Επιτυχία μας η συμφωνία», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος
Κόντρα για το ποιος βγήκε κερδισμένος από τη συμφωνία έχει ξεκινήσει κυρίως μέσα από αναρτήσεις μεταξύ της Τεχεράνης και των ΗΠΑ
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ / Hamid Forootan / ISNA / WANA (West Asia News Agency) via REUTERS