Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Έκτακτα μέτρα στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον με κλειστά σχολεία και περιορισμό δημόσιων συναθροίσεων

Έκτακτα μέτρα στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον με κλειστά σχολεία και περιορισμό δημόσιων συναθροίσεων
Reuters

Συναγερμός, ο κορονοϊός! Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Ουάσιγκτον Τζέι Ινσλί απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις με συμμετοχή περισσότερων από 250 ανθρώπων στην περιοχή του Σιάτλ, ενώ δήλωσε πως σύντομα θα κλείσει όλα τα σχολεία, ενώ δεν απέκλεισε περιστασιακές απαγορεύσεις εισόδου, προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού.

Οι περιορισμοί εφαρμόζονται στις αθλητικές διοργανώσεις, στις μουσικές συναυλίες, στις θρησκευτικές τελετές, αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή των Κομητειών Κινγκ, Σνόχομις και Πιρς του Σιάτλ.

Click4more: Ο κορονοϊός έβαλε “λουκέτο” και στο NBA! Θετικός παίκτης των Γιούτα Τζαζ

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι τα Δημοτικά σχολεία στο Σιάτλ θα κλείσουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες αρχής γενομένης από σήμερα Πέμπτη (12.03.2020) προκειμένου να αποτραπεί η ευρεία εξάπλωση του κορονοϊού.

“Θα πολεμήσουμε αυτή την επιδημία με όποιο τρόπο μπορούμε και ο λόγος είναι ότι δεν θέλουμε να δούμε μία χιονοστιβάδα ανθρώπων να φτάνουν στα νοσοκομεία μας που έχουν περιορισμένες δυνατότητες”, δήλωσε ο Ινσλί στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το σύστημα υγείας είναι ενδεχόμενο να χρειαστεί να προσφέρει εντατική ιατρική θεραπεία σε χιλιάδες ασθενείς από τον κορονοϊό, στους επόμενους μήνες.

Κορονοϊός – Αναστολή τουριστικών ξεναγήσεων στην Ουάσινγκτον

Οι τουριστικές περιηγήσεις στην Ουάσιγκτον θα ακυρωθούν για τον Μάρτιο εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς έχουν νοσήσει περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι στις ΗΠΑ, με τον αριθμό αυτόν να φτάνει στις 125.000 σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως ανέφερε χθες (σ.σ. 11.03.2020) το POLITICO.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ενημέρωσε σχετικά τους βουλευτές για την απόφαση αυτή, σε μία συνεδρίαση που έγινε, σύμφωνα με το POLITICO.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις