Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Εκτός CNN ο Κρις Κουόμο επειδή κάλυπτε τον αδερφό του στις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης

Εκτός CNN ο Κρις Κουόμο επειδή κάλυπτε τον αδερφό του στις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο κορυφαίος παρουσιαστής του CNN, Κρις Κουόμο, απαλλάχθηκε χθες Τρίτη (30.11.2021) από τα καθήκοντά του για το ρόλο του στην υπεράσπιση του αδερφού του, του πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, αναφορικά με τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που αντιμετωπίζει.

Τα νέα δικαστικά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα προκάλεσαν την αναστολή εργασίας του Κουόμο από το CNN, όπως ανέφερε το δίκτυο σε ανακοίνωσή του. Ο παρουσιαστής πιθανόν να χρησιμοποίησε τις πηγές του για να ανακαλύψει περισσότερα για τις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Τα έγγραφα αυτά δείχνουν προς την κατεύθυνση ενός μεγαλύτερου επιπέδου εμπλοκής στις προσπάθειες του αδερφού του, σε σχέση με όσα γνωρίζαμε προηγούμενα. Ως συνέπεια, έχουμε αναστείλει την εργασία του Κρις επ’ αόριστον, μέχρι να γίνει περαιτέρω αξιολόγηση», σημειώνει το CNN.

Ο Κρις Κουόμο δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού σχετικά με την αναστολή της εργασίας του στο CNN.

Ο Κουόμο, που παρουσιάζει την πιο δημοφιλή δημοσιογραφική εκπομπή του CNN, είχε παραδεχτεί τον Μάιο, ότι παραβίασε μερικούς από τους κανόνες του αναφερόμενου τηλεοπτικού δικτύου σχετικά με την παροχή συμβουλών στον αδελφό του γύρω από το χειρισμό της υπόθεσης των κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άντριου Κουόμο οδηγήθηκε στην παραίτηση από τη θέση του κυβερνήτη τον Αύγουστο, μετά από πολλαπλές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι διέπραξε κάτι παράνομο.

Το CNN ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι κατά τη συγκεκριμένη περίοδο που η υπόθεση αυτή βρίσκονταν στην επικαιρότητα, «κατανόησε τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονταν ο παρουσιαστής και την ανάγκη του να βάλει πρώτα την οικογένειά του και να έχει σε δεύτερη μοίρα την εργασία του». Ωστόσο τόνισε ότι τα νέα έγγραφα «εγείρουν σοβαρά ερωτήματα».

Τα έγγραφα δημοσιοποιήθηκαν από την Γενική Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, και δείχνουν μηνύματα κινητού τηλεφώνου και άλλα, στα οποία ο Κουόμο φαίνεται να χρησιμοποιούσε τις δικές του πηγές στα ΜΜΕ για ανακαλύψει πληροφορίες για την υπόθεση, αλλά και για τις γυναίκες που είχαν εμπλοκή σε αυτή.

Ποινική υπόθεση κατά του Άντριου Κουόμο για σεξουαλική παρενόχληση άνοιξε στις 29 Οκτωβρίου σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις