Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ελληνικό χρέος: “Ο Τραμπ θέλει ελάφρυνση”!

Τραμπ
Φωτογραφία: Reuters

Δημοσίευμα της De Morgen αναφέρεται στην χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Τι αναφέρει για το χρέος.

Το ρεπορτάζ έχει τον εξής τίτλο: «Ο Τραμπ επαναβεβαιώνει την αμερικανική επιθυμία για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους». Η βελγική εφημερίδα De Morgen αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου με την ευκαιρία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο. Και σημειώνει πως οι ΗΠΑ «βλέπουν θετικά» το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης για το ελληνικό χρέος.

Οι διαβεβαιώσεις Τραμπ και το χρέος

χρέος

Αναφορά γίνεται και στις διαβεβαιώσεις του Αμερικανού Προέδρου για την εμπιστοσύνη που τρέφουν οι ΗΠΑ προς την ελληνική οικονομία, τους επαίνους προς την ελληνική κυβέρνηση για την «φανταστική δουλειά» που έχει κάνει και την έκκλησή του προς υποψήφιους επενδυτές να στραφούν προς την Ελλάδα η οποία παρουσιάζει «τεράστιες ευκαιρίες».

Σημειώνεται επίσης ότι στις δηλώσεις του ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε για «πιθανή συμφωνία» με την Ελλάδα για την προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών συνολικού κόστους 2,4 δις ευρώ, ενώ με τη σειρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξουν αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα του να βγει «από την φοβερή αυτή κρίση».

Σήμερα το πρόγραμμα είχε… Πενς

Μετά τον Ντόναλντ Τραμπ, σειρά πήρε ο Μάικ Πενς. Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό του twitter στιγμιότυπο από την συνάντηση. Συνάντηση στην οποία συμμετείχε ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Κοτζιάς.

«Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Mike Pence στον Λευκό Οίκο» ήταν η λιτή ανάρτηση του πρωθυπουργού.

Δείτε την ανάρτηση και το αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις