Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Έμεινε μόνο ο Πούτιν! Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν και από την Κίνα

Συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας

Μόνο ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο… Κιμ Γιονγκ Ουν παραμένουν ακόμα “πιστοί” στον Ντόναλντ Τραμπ και δεν έχουν συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις αμερικανικές εκλογές. Η Κίνα αποφάσισε πως έφτασε η ώρα να συγχαρεί τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Δέκα μέρες μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ και ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται πεισματικά να δεχτεί το αποτέλεσμα, η Κίνα εντάχθηκε στη λίστα των χωρών που αναγνώρισαν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν και τον συνεχάρησαν.

«Σεβόμαστε την επιλογή του αμερικανικού λαού. Απευθύνουμε τα συγχαρητήριά μας στον κ. Μπάιντεν και στην (νεοεκλεγείσα αντιπρόεδρο) κα. Χάρις», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Γουάνγκ Γουενμπίν.

Click4more Απανωτά χαστούκια για Τραμπ, τα έβαλε και με το Fox News! Ετοιμάζει και… καρατομήσεις

Πλέον, ο μοναδικός ηγέτης που δεν έχει συγχαρεί επίσημα τον Τζο Μπάιντεν, είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν (από τον Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θα περίμενε κανείς… συγχαρητήρια). Ακόμα και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με βαριά καρδιά, έστειλε συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν.

Η αναγνώριση, από την Κίνα, της εκλογής Μπάιντεν έρχεται μόλις λίγες ώρες αφού έγινε γνωστό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα με το οποίο απαγόρευσε τις επενδύσεις σε κινεζικές επιχειρήσεις οι οποίες κατηγορούνται από την κυβέρνησή του ότι στηρίζουν τις στρατιωτικές δραστηριότητες του Πεκίνου.

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στις 11 Ιανουαρίου 2021, δηλαδή 9 ημέρες πριν από την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Click4more Ο Μπάιντεν στον καναπέ και ο Τραμπ… κάτω από το τραπέζι – Η εικόνα που έγινε viral

Ο Τραμπ αναφέρει στο διάταγμα ότι η Κίνα «εκμεταλλεύεται ολοένα και περισσότερο κεφάλαια των ΗΠΑ για την ανάπτυξη και των εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών δραστηριοτήτων της, για τις υπηρεσίες πληροφοριών και άλλα συστήματα ασφαλείας, γεγονός που της επιτρέπει να απειλεί ευθέως» τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Αμερικανούς στρατιώτες που σταθμεύουν στο εξωτερικό. Τα χρήματα των Αμερικανών ιδιωτών που επενδύονται σε αυτές τις εταιρείες, συνεχίζει ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος, επιτρέπουν στο Πεκίνο να αναπτύσσει όπλα μαζικής καταστροφής και να εξαπολύει κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και του αμερικανικού λαού.

Οι εταιρείες που στοχοθετούνται είναι δημόσιες και ιδιωτικές που ασχολούνται με την αεροναυπηγική, τις θαλάσσιες μεταφορές, τις κατασκευές, τις επικοινωνίες και τις νέες τεχνολογίες. Μεταξύ αυτών βρίσκονται οι China Mobile Communications και China Telecommunications Corp.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις