Σάββατο, 15 Ιουν.
25oC Αθήνα

Εμπραχίμ Ραϊσί: ΗΠΑ και ΕΕ ενημερώθηκαν για τη συντριβή του ελικοπτέρου, βοήθεια στις έρευνες προσφέρει το Ιράκ

Εμπραχίμ Ραϊσί: ΗΠΑ και ΕΕ ενημερώθηκαν για τη συντριβή του ελικοπτέρου, βοήθεια στις έρευνες προσφέρει το Ιράκ

Ανησυχία σε ΗΠΑ και Ευρωπαική Ένωση για τις εξελίξεις στο Ιράν μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για τις αναφορές σε σχέση με τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί και τον υπουργό του των Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Παράλληλα εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρακολουθεί στενά τις αναφορές για τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η ΕΕ παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο Ιράν

H EE και τα κράτη-μέλη της παρακολουθούν στενά την κατάσταση με το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με δήλωσή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης “Χ”.

“Παρακολουθούμε στενά τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών αναγκάστηκε να προσγειωθεί απροσδόκητα και η κατάστασή τους δεν είναι ακόμα σαφής. Μαζί με τα κράτη-μέλη και τους εταίρους της ΕΕ παρακολουθούμε στενά την κατάσταση”, αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ.

Βοήθεια προσφέρει το Ιράκ

Οι αρχές του Ιράκ έδωσαν εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών, στην Ερυθρά Ημισέληνο και σε άλλους αρμόδιους φορείς να προσφέρουν τη βοήθειά τους στο γειτονικό Ιράν και να συμμετάσχουν στις έρευνες μετά τη συντριβή σε ορεινή περιοχή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν και τον υπουργό του των Εξωτερικών, ανακοίνωσε σήμερα ιρακινή κυβέρνηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις