Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Έπεσαν Facebook και Instagram!

Facebook

Εκτός λειτουργίας είναι εδώ και λίγη ώρα χιλιάδες λογαριασμοί του Facebook και του Instagram σε ΗΠΑ και Αγγλία! Προκαλώντας φυσικά… πανικό.

Την είδηση μεταφέρει η βρετανική Daily Mail. Η οποία τονίζει πως Facebook και Instagram έχουν “πέσει” σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ και της Αγγλίας!

Χιλιάδες χρήστες επισκέφθηκαν ηλεκτρονικά sites όπως το DownDetector και το Outage Report για να… πουν τον πόνο τους! Ότι δηλαδή τα δύο δημοφιλέστατα social media δεν λειτουργούν!

Τα προβλήματα έχουν εντοπιστεί τόσο σε όσους προσπαθούν να συνδεθούν από υπολογιστή, όσο και σε εκείνους που προσπαθούν μέσω των εφαρμογών στα κινητά τους τηλέφωνα.

Άγνωστη η αιτία για το πρόβλημα σε Facebook και Instagram

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί τι είναι αυτό που προκαλεί το πρόβλημα. Το Facebook αναμένεται να ανακοινώσει τις τεχνικές δυσκολίες στην επίσημη σελίδα του… στο Facebook!

Facebook

Τα τεχνικά “κολλήματα” μοιάζουν να είναι γενικά. Εκτός από τις ΗΠΑ και την Αγγλία, προβλήματα έχουν επίσης παρουσιαστεί σε: Βραζιλία, Ιαπωνία, Ινδία, αλλά και στην Ευρώπη.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα δύο μέσα “έπεσαν” στην Αγγλία μέσα στο 2017. Τον περασμένο Αύγουστο, το Facebook είχε… νεκρώσει σε πολλά μέρη του νησιού. Αφήνοντας έτσι χιλιάδες χρήστες ανήμπορους να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους.

Κάτι που φυσικά προκάλεσε αντιδράσεις, όπως συμβαίνει και σήμερα…

Ένας εκπρόσωπος του κολοσσού των social media δήλωσε πως το πρόβλημα προκάλεσε μια αλλαγή σε κώδικα του Javascript. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επηρεαστούν άνθρωποι που προσπαθούσαν να μπουν στην εφαρμογή από το Google Chrome.

Instagram

Πηγή: dailymail.co.uk
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις