Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Επέστρεψαν στην Κίνα τα εγχώρια κρούσματα! 8 νέοι θάνατοι από κορονοϊό στη Νότια Κορέα

Επέστρεψαν στην Κίνα τα εγχώρια κρούσματα! 8 νέοι θάνατοι από κορονοϊό στη Νότια Κορέα

Ύστερα από τρεις μέρες, οι υγειονομικές αρχές της Κίνας κατέγραψαν χθες (26.03.2020) το πρώτο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορονοϊού. Ωστόσο, τα νέα κρούσματα μεταξύ ταξιδιωτών από το εξωτερικό που επιστρέφουν στη χώρα παραμένουν συντριπτικά περισσότερα.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ότι ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης εντοπίστηκαν 55 νέα κρούσματα, με όλα, εκτός από ένα, να χαρακτηρίζονται «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί η Κίνα. Χθες η χώρα κατέγραψε 67 κρούσματα.

Click4more Κορονοϊός: «Βόμβα» για την… είσοδό του στην Ιταλία – Ανοιχτό να ζητήσουν εκταφή πτωμάτων

Το ένα κρούσμα μετάδοσης του SARS-CoV-2 στο εσωτερικό της χώρας εντοπίστηκε στην επαρχία Τζετζιάνγκ, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας. Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης στην ηπειρωτική Κίνα έφθασε έτσι τα 81.340.

Άλλοι πέντε θάνατοι ασθενών διαπιστώθηκαν χθες, με το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας να ανέρχεται έτσι σε 3.292, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Κι άλλοι θάνατοι στη Νότια Κορέα

Να μείνουν σπίτι και να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις παρακαλεί τους πολίτες η Νότια Κορέα, καθώς αυξάνονται οι νεκροί και τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν οκτώ νέους θανάτους, με το σύνολο των θυμάτων να φτάνει πλέον τα 139, και 91 νέα κρούσματα μόλυνσης, κάτι που αυξάνει τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 σε 9.322.

Click4more Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Κίνα σε κρούσματα κορονοϊού

Η Νότια Κορέα καταγράφει σχεδόν 100 κρούσματα μόλυνσης ανά 24ωρο, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με την εξάπλωση να έχει μεν επιβραδυνθεί σε σύγκριση με τα τέλη του Φεβρουαρίου, όταν μολύνονταν πάνω από 900, αλλά να συνεχίζεται.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους ολοένα πιο ανυπόμονους πολίτες ότι ίσως απαιτηθεί αυτοαπομόνωση και κοινωνική αποστασιοποίηση για αρκετές εβδομάδες ακόμη προτού μειωθεί η μικρότερη μεν, αλλά επίμονη ροή νέων κρουσμάτων.

«Καθώς ο καιρός βελτιώνεται, ξέρω ότι πολλοί από εσάς θέλετε ή σχεδιάζετε να βγείτε έξω», τόνισε ο Γιουν Τάε-χο, γενικής διευθυντής του τμήματος πολιτικής δημόσιας υγείας στο υπουργείο Υγείας. «Αλλά η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν θα πετύχει αν την τηρούν μόνο κάποιοι από εμάς, πρέπει να την ενστερνιστεί όλη η κοινότητα», πρόσθεσε.

Κρούσμα και στο στρατό των ΗΠΑ

Στο μεταξύ, ο στρατός των ΗΠΑ λαμβάνει μέτρα περιορισμού των κινήσεων των περίπου 28.500 στελεχών του που είναι ανεπτυγμένα στη Νότια Κορέα.

Click4more Τρομακτικό σενάριο! Ο κορονοϊός θα μπορούσε να σκοτώσει έως και 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους

Μια στρατιωτίνα η οποία σταθμεύει στη βάση Χάμφρις, νότια της Σεούλ, διαγνώστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης πως είναι θετική στον κορονοϊό. Είναι το δεύτερο κρούσμα μεταξύ των στρατιωτικών των ΗΠΑ και το 11ο που συνδέεται με την αμερικανική αποστολή.

Η διοίκηση των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Κορέα προσπαθεί να εξακριβώσει τώρα όλες τις κινήσεις της το τελευταίο διάστημα, καθώς συνέχιζε να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της στη βάση και να κινείται εκτός αυτής, μέχρι χθες.

Γλιτώνει την έκτακτη ανάγκη η Ιαπωνία

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι δεν θεωρεί πως είναι ανάγκη να κηρυχθεί αυτή τη στιγμή κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην επικράτεια, μία ημέρα μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε περί «εθνικής κρίσης» μετά την αλματώδη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Τόκιο.

Η κατάσταση στην Ιαπωνία σε αυτό το στάδιο δεν καθιστά απαραίτητη την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών.

Ο Άμπε σύστησε ειδικό κλιμάκιο αντιμετώπισης κρίσης, κίνηση που ερμηνεύθηκε ως το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε όλη την Ιαπωνία.

Σε μια άλλη χώρα της Ασίας, στην Ταϊλάδη, ανακοινώθηκε άλλος ένας θάνατος κι 91 νέα κρούσματα. Οι νεκροί είναι πλέον πέντε και τα κρούσματα 1.136. Από τα νέα κρούσματα, 30 συνδέονται με ανθρώπους που είχαν ήδη μολυνθεί, άλλα 19 αφορούν ή συνδέονται με ανθρώπους που ταξίδεψαν στη χώρα από το εξωτερικό, ενώ στις υπόλοιπες 42 περιπτώσεις διενεργείται ακόμη έρευνα για να διαπιστωθεί πώς προσβλήθηκαν. Μέχρι σήμερα, 97 ασθενείς έχουν θεραπευθεί και επιστρέψει στα σπίτια τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις