Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Έρευνα: Η κορυφαία εθνική κουζίνα στον κόσμο – Τα δημοφιλέστερα πιάτα

Έρευνα: Η κορυφαία εθνική κουζίνα στον κόσμο – Τα δημοφιλέστερα πιάτα

Διεθνής έρευνα του YouGov στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι σε 24 χώρες για τις καλύτερες εθνικές κουζίνες και τα πιο λαχταριστά πιάτα!

Οι αριθμοί έδειξαν ότι η πίτσα και τα ζυμαρικά ήταν τα δημοφιλέστερα πιάτα στον κόσμο και η ιταλική κουζίνα έκοψε 1η το νήμα με 84% θετικές ψήφους.

Φυσικά, οι μεγαλύτεροι λάτρεις του ιταλικού φαγητού ήταν οι ίδιοι οι Ιταλοί, με το 99% των ερωτηθέντων από την Ιταλία να λέει ότι απολαμβάνει τα εθνικά πιάτα. Στις προτιμήσεις των Ιταλών ακολουθούν η ισπανική κουζίνα με 94% και η γαλλική κουζίνα με 92%.

Δεύτερη δημοφιλέστερη κουζίνα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, είναι η κινεζική, η οποία συγκέντρωσε ποσοστό 78%.

Οι Κινέζοι σε ποσοστό 95% απάντησαν ότι προτιμούν τις δικές τους συνταγές. Την κινεζική κουζίνα επέλεξαν σε ποσοστό 94% οι ερωτηθέντες από τη Σιγκαπούρη και σε ποσοστό 91% από το Χονγκ Κονγκ.

Η τρίτη δημοφιλέστερη κουζίνα στον κόσμο είναι η ιαπωνική με ποσοστό 71%. Ακολουθούν η ταϊλανδέζικη με 70%, η γαλλική με 70%, η ισπανική με 68% και η αμερικανική με 68%.

Η ελληνική κουζίνα είναι στη 12η θέση με ποσοστό 56%.

Η περουβιανή κουζίνα συγκέντρωσε τις χαμηλότερες προτιμήσεις, σύμφωνα με την έρευνα του You Gov, με ποσοστό 32%. Προτελευταία είναι η φινλανδική κουζίνα με οριακή διαφορά, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “The Independent”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις