Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Έρευνα για την επίθεση αστυνομικών σε Αυστραλούς δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον (video)

Έρευνα για την επίθεση αστυνομικών σε Αυστραλούς δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον (video)
Reuters

Τις συνθήκες τις επίθεσης κατά δύο Αυστραλών δημοσιογράφων από αστυνομικούς στην Ουάσιγκτον ερευνά η κυβέρνηση της Καμπέρα, έγινε γνωστό την Τρίτη (02.06.2020).

Οι δύο Αυστραλοί δημοσιογράφοι κάλυπταν στην Ουάσιγκτον τις διαδηλώσεις κοντά στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση της χώρας μελετά με προσοχή εάν θα εκδώσει επίσημη διαμαρτυρία.

“Ζητήσαμε από την πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ουάσιγκτον να ερευνήσει το συμβάν αυτό”, δήλωσε η επικεφαλής της αυστραλιανής διπλωματίας Μαρίζ Πέιν.

“Αναμένω περαιτέρω συμβουλές ως προς τον τρόπο που θα μπορούσαμε να διαβιβάσουμε τη βαθιά ανησυχία της Αυστραλίας προς τις αρμόδιες αρχές της Ουάσιγκτον”, πρόσθεσε η ίδια.

Η επίθεση κατά των δημοσιογράφων από αστυνομικούς που προσπαθούσαν να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών στην Πλατεία Λαφαγιέτ έχει καταγραφεί σε εικόνα.

Σε αυτές τις τηλεοπτικές εικόνες εμφανίζεται η δημοσιογράφος του αυστραλιανού δικτύου 7News Αμίλια Μπρέις να δέχεται ένα κτύπημα με γκλομπ από αστυνομικό και κατόπιν ένας άλλος αστυνομικός, με αντικατασταλτική εξάρτυση κτυπά πρώτα με την ασπίδα του και στη συνέχεια με γροθιά και τον εικονολήπτη της, τον Τιμ Μάιερς.

Click4more: Απίστευτο βίντεο – Κροτίδα σκάει πάνω σε δημοσιογράφο του NBC στο Σιάτλ

Οι εικόνες της επίθεσης αυτής αναμεταδόθηκαν κατά κόρον στα τηλεοπτικά μέσα της Αυστραλίας, μίας χώρας που είναι στενότατη στρατηγική σύμμαχος των ΗΠΑ.

Η ίδια η Πέιν απέφυγε να καταφερθεί άμεσα εναντίον του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ: “Είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος για τις ΗΠΑ”, αρκέστηκε να τονίσει.

Η επίθεση κατά του αυστραλιανού τηλεοπτικού συνεργείου σημειώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση πολυάριθμων διαδηλωτών στην περιοχή αυτή, ώστε να διευκολυνθεί ο πρόεδρος Τραμπ να βγει από το Λευκό Οίκο και να πάει στο ναό του Αγίου Ιωάννη, ο οποίος είχε υποστεί ζημίες κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων κατά της φυλετικής βίας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις